Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

“Groenlanders” staat er op de shirts van de drie mannen, samen met een afbeelding van (de kop van) een koe. De mannen begeleiden een (echte) koe met daarop een bord van bloemen met de tekst “SUPERHEFFINGS PINEUT”. De koe is gespannen voor een kar met daarop een koe gemaakt van bloemen. De zijkant van de kar vermeldt de tekst “KWARTJESMELK”, ook weer van bloemen. Deze combinatie maakt deel uit van een bloemencorso, op 7 augustus 1984 in Lemelerveld. De foto is afkomstig uit de collectie van de familie Schaapman uit Lemelerveld. Wie herkent (één van) de mannen?

Het vorige zoekplaatje in deze reeks (000036, drie mannen bij hotel De Zon in Ommen, ca. 1940) heeft helaas geen reacties opgeleverd.

Reacties met vermelding van archiefnummer GZ0382 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen. Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autax Ommen, hét adres voor berging, transport, pechhulp, autoservice en regulier taxivervoer.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.