Home / / Woningen in plaats van hotelpension in Beerzerveld

Woningen in plaats van hotelpension in Beerzerveld

BEERZERVELD – De plannen voor een hotelpension aan de Westerweg in Beerzerveld zijn van de baan. Er ligt inmiddels een aangepast plan, waarin de horeca geheel komt te vervallen. Hier komt woningbouw voor in de plaats. Op het terrein van horecagelegenheid Content mogen maximaal zes woningen worden gebouwd, die voldoen aan de stedenbouwkundige kaders van het Oversticht. De oude bedrijfswoning van Content mag worden ingevuld als één woning, daarnaast mag er nieuwbouw komen van drie bouwvolumes, waarvan één vrijstaande woning, één tweekapper en één vrijstaande woning of tweekapper.

De gemeente heeft initiatiefnemer Hutten onlangs laten weten geen arbeidsmigranten toe te staan in zijn bedrijfspanden op het Content terrein, wegens strijd met het geldende bestemmingsplan. Klachten uit de buurt over gedrag van arbeidsmigranten leverde discussie op en was voor het college van B & W aanleiding om met de initiatiefnemer in gesprek te gaan over het onderdeel pension/hotel en het aspect van de arbeidsmigranten.

Ommen werkt momenteel aan een regionale aanpak van de huisvesting van arbeidsmigranten, gehuisvest in recreatieparken en andere gebouwen. “Arbeidsmigranten zijn nodig voor de economie, werkgevers spelen hier echter ook een rol bij’’, stelt wethouder Bart Jaspers Faijer. “Als gemeente moeten wij onze kennis met buurtgemeenten delen. Er moet maatwerk geleverd worden en overlast moet voorkomen worden.’’ De vijf of zes nieuwe woningen op het Content-terrein zijn bedoeld voor de lokale bevolking.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.