VV Mariënberg sluit competitie af tegen Blauw Wit’66

MARIENBERG – Het seizoen eindigt komende zaterdag voor de voetballers van VV Mariënberg met een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit’66. Clubman Alfred Dorgelo blikt vooruit.

“Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de voetballers van voetbalvereniging
Blauw Wit’66 die van ’t Vletgoor, gelegen aan de Dorperdijk 3 in Holten, afreizen naar ons sportpark! De dag waarvan je wist dat die zou komen. Namelijk de laatste reguliere voetbalzaterdag in de 3e klasse D, editie ‘18/’19. Nog 2 x 45 minuten voordat wij er met z’n allen een open eind aan breien.

Of laten wij wederom steken vallen? Dacht het toch niet….?? Duel nummer 26 willen wij thuis voor het hondstrouwe publiek in stijl afsluiten. Namelijk met drie punten en dus een zege…!! Bovendien hebben wij sportief nog een zak vol appels te schillen met tegenstander Blauw Wit’66. Wat ik oe brom!

De ploeg van trainer Hellwich Machielsen moest het afgelopen seizoen door flink wat zure appels heen bijten, kwam steevast een schoenlengte te kort om te scoren in het vijandelijke doel. Slechts 3 overwinningen vielen er tot nu toe te noteren op het tussenrapport, niet eentje waar je een dikke kus van de juf voor krijgt.

Neuh, dik onvoldoende! Blauw Wit zat te vaak in de hoek waar de klappen vielen. Murw gebeukt tegen de touwen, ging vaak acht tellen neer. Te veel kleine nederlagen, het verhaal van een teleurstellend seizoen in een notedop volgens de correspondent van de club. Binnen twee jaar van een trotse 2e klasse helemaal terug naar de kelder van het amateurvoetbal, daar wil je echt niet wonen, in die verfoeide 4e klasse. Waarvan Akte!

Maar het is gebeurd. Blauw Wit’66 degradeerde voor twee weken terug definitief. Het zat er al een tijdje aan te komen. Zaterdag hebben ze nog één kans, nog één mogelijkheid om het geschonden blazoen wat op te poetsen. Afscheid te nemen van de 3e klasse met een puike zege… Wat zeg ik nou….Wat lul ik nou….?? Dat gaat niet gebeuren. Ik vertelde net dat het elftal van trainer Niels van ’t Hoog nog een appeltje of 12 heeft te schillen met de Holtenaren.

Vorig jaar, 13 oktober om precies te zijn, gingen de roodzwarten finaal de bietenbrug op in Holten terwijl je daar alleen maar de Holterberg op hoeft te klimmen, maar dat geheel terzijde! Zelfs met 10 man lukte het ons niet om van de huidige rode lantaarndrager te winnen. Met 3-2 gingen we genadeloos het schip in. Destijds stonden wij na dit resultaat kleurloos onderaan, met 1 punt uit vier wedstrijden. De noodklok werd echter nooit geluid op het Westerpark aangezien wij niet stokdoof werden en wij daar gewoon veel te nuchter voor zijn!

Blauw Wit haalde hierna nog maar twee zeges op. Tegen Voorwaarts en OZC. Verder verloor het maar liefst 19x en speelde het 3x gelijk! Cijfers die boekdelen spreken, de rekening werd gepresenteerd aan de blauwwitten. Een verloren en teleurstellend seizoen. Een hard gelag, uithuilen en opnieuw beginnen! Niet dat het bij ons allemaal zo cresendo ging. Neuh, dat is een understatement van het mooiste soort. Met 9 gewonnen wedstrijden, 2 gelijke spelen en 14 verloren duels stonden de gezichten van spelers, de technische staf en de supporters regelmatig op standje onweer!

Gelukkig trokken de buien net op tijd weg, liet de zon zich gelden en was iedereen weer goedgemutst. Met de hakken over de slot, net een voldoende. Zeg maar een 5,7. Afgerond naar boven een mager zesje. We zeuren er niet meer over. Het rapport gaat linea recta de onderste la in. Het was blijkbaar zo’n seizoen dat negen van de tien keer het kwartje niet onze kant op viel.

We raakten niet in paniek, dat doen wij alleen als de tap niet meer stroomt, maar toch….een paar slapeloze nachten heeft het wel opgeleverd. Nou ja, ,mij in ieder geval. Is het dan gewoon een wedstrijd om des keizers baard? Dacht het niet. Bij winst kunnen wij misschien nog een plekkie op de ranglijst stijgen.

Zou het onverhoopt toch mis gaan tegen onze gasten uut Holten, dat we duzz verliezen dan kan zelfs DES nog over ons heen gaan. Het lijkt mij de eer te na. Helemaal als je weet dat zaterdag een vijftigtal, of misschien wel een honderdtal oud-1e elftal spelers acte de présence zullen gaan geven op het Westerpark.

Team 35+ organiseert namelijk het afsluitende feestje van dit seizoen. Met ondermeer springkussens, schminken en suikerspinnen voor de kinderen. Goeie muziek, lekker eten en vooral koud bier. De vedetten van weleer, De Golden Oldies, zijn opgetrommeld uit den ouden doos! Mooi man…. Mooie verhalen van eerder worden nog eens afgestoft en voorzien van nieuwe roodzwarte glans!

Alleen daarom zou een zege, het liefst een 3-1 overwinning, komende zaterdag niet misstaan. Om met een goed gevoel dit kwakkelende seizoen bijzonder positief af te sluiten. Ik teken er voor! Vroeger was echt niet alles beter heur…Maar jullie begrijpen mij hopelijk. D’r an met de lippe! Het duel staat onder leiding van de heer John Schumer en hij fluit om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en Skik.

Joah, mag wel zo…(AD)”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.