Voorbeschouwing OZC Ommen – Mariënberg

zaterdag 18 mei, sportpark Westbroek in Ommen

Komende zaterdag reizen wij af naar Ommen waar op sportpark Westbroek aan de Sportlaan nummer twee, de Ommer Zaterdag Club (OZC) onze gastheer zal zijn.

‘Van Paardeweide tot Westbroek’, dat is de titel van het glossy jubileumboek van OZC want dit jaar bestaan de kanaries namelijk zestig jaar. Opgericht op 22 april in het jaar 1959. De Paardeweide is er nog steeds, het rustgevende veld was wat de Oale Mölle ooit voor de Mainbargers is geweest. Namelijk het eerste hoofdveld, daar waar de matadoren van het eerste uur hun kicksen onderbonden, de benen afspoelden onder een koude een kraan. Vervolgens verhuisde OZC naar de Rotbrink en wij naar het oude sportveld in Beerzerveld met die befaamde OAD-bus, die dienst deed als veredelde kantine. Eind jaren zeventig kwamen wij terecht op het huidige sportpark, het vertrouwde Westerpark en OZC voetbalt alweer enige tijd op het moderne sportpark Westbroek, dat nog een beetje de sjeu mist van de oude Rotbrink. OZC wist vorige week ook dat het nog minimaal een seizoen derde klasse zal spelen. Het elftal van trainer Martijn Berger zal met gemengde gevoelens terugdenken aan deze competitie-jaargang. Zal het boek snel dicht willen gooien….Wat ik oe brom!

Waar Mariënberg weinig potten brak, wisten de geelhemden tevens niet veel dingen stuk te slaan. Zo’n grote en trotse vereniging moet toch minimaal tweede klasse spelen of sowieso bij de bovenste drie meedraaien, al is het dan een trapje lager. Zo zie je maar weer, het gras is bij de buren niet altijd groener. Gezeur over kunstgras en veelvuldig bezoek gehad van engerlingen en sportief niet bijster succesvol. Met acht seniorenelftallen mag je van het vlaggenschip toch betere prestaties verwachten.

Ach, OZC is en blijft een mooie club. Als ik denk aan de Ommenaren waait er in mijn bovenkamer altijd een soort van nostalgie binnen. Eef Weteringe (die vlaggert ja…) blijft op mijn netvlies branden, net zoals de gebroeders Veurink, keeper de Boer maar ook Sappie, Popeye, de Melkboer en meer van zulke dingen. Spits Huisjes maar dan vooral z’n zussie. Afgelopen vrijdag waren wij nog in Ommen, bij Tante Pos om precies te zijn. Met onze voormalige spits, nummer veertien, je weet wel die Bert Maat en onze linkspoot Robert Bouwhuis flink wat anekdotes afgestoft. Nu sloegen wij beslist geen flater(s). Ach, die Ommer muziekavonden en dan een dag later weer bij de les proberen te zijn. Waren wij zoveel beter dan de huidige generatie? Wij dronken dan ook geen Spa Rood maar gemeentepils!

Sorry, zit weer eens op de mijmerbank. Dat had ik nou vrijdagavond ook, zo vaak de dubbele bodems gezien in het mooie Vechtstadje. Enfin, to the point maar weer….

Wij hebben Gerrit, bij OZC hebben ze Henk. Henk is een lollige vent, zong Rowwen Hèze ooit, nou ja Henk houdt wel van een geintje en noemt zich Gruble, terwijl hij eigenlijk Van Elburg van achteren heet! Waarvan Akte! Rare mensen die hun namen omdraaien. Wij hebben toch ook niet Van ’t Gooh als oefenmeester, die van ons heet gewoon Niels van ’t Hoog en die heeft ondanks een zwaar jaar, puik werk afgeleverd. Lerard Gotterman euh…sorry Gerard Lotterman was als een kind zo blij dat de 0-2 overwinning op Voorwaarts Westerhaar iets na vijf uur ook betekende dat wij ‘veilig’ waren. Daar hebben we met z’n allen wel vertrouwen in, maar het moest nog wel ff gebeuren.

11 mei 2019 kunnen wij bijschrijven in onze annal….euh geschiedenisboeken. Nu zijn alleen Juliana’32, DES Nijverdal en onze vrienden van Voorwaarts nog met deze problematiek opgezadeld. Benieuwd hoe deze strijd zich zal ontwikkelen de laatste twee duels. Spelen wij dan om die spreekwoordelijke des keizers baard…?!?!? Nou, dacht het niet. Zo staat OZC maar twee punten boven ons. Ze houden voorlopig de zevende stek warm. Wij staan op de negende plaats. We kunnen nog zes punten scoren uit de laatste twee duels. Oh ja joh….Jaaaaaaaaaaaaaaaaah! Thuis, volgende week tegen het al gedegradeerde Blauw Wit, willen wij natuurlijk deze competitie afsluiten met de volle buit en drie punten. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Dan ga je toch iets fijner dat 35+ feestje in, kijk er nu al naar uit. Maar dat terzijde. Dat zijn er alvast drie, moeten die andere drie aanstaande zaterdag reeds volgen. Tja en waarom niet?

De eerste wedstrijd van dit seizoen tussen Mariënberg en OZC, zaterdag 6 oktober van het vorige jaar, was een regelrechte blamage. We verloren met 1-4 van Harm-Jan Tip en de zijnen, terwijl die ook niet eens zo groots speelden. Een aanfluiting derhalve…! Kortom, dat moeten wij nog even rechtzetten. We kunnen frank en vrij spelen, hoeven niet meer naar onderen te kijken, alleen nog maar naar boven. Zou toch mooi zijn als wij op de zevende plek eindigen. Krijgt het fletse seizoen toch nog wat meer kleur op de roodzwarte lippen? Daarom gok ik op een ouderwetse 1-3 zege. Het duel staat onder leiding van de heer Gerwin Moeken uit Hardenberg en hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit.

Heren, alvast veule wille en terugkomen met de drie punten in de tas.

 

Alfred Dorgelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.