Voor Balkbrug geldt, wie niet scoort, wint nooit

BALKBRUG – Voor zowel s.c. Balkbrug, alsmede tegenstander v.v. Steenwijk krijgt de competitie een verlenging. De ploeg van Dik Runherd moet in de nacompetitie het vals lonkende degradatiespook zien te verjagen. De opponent uit de kop van Overijssel heeft de hoop om volgend seizoen een treetje hoger te acteren nog niet opgegeven. De titel zit er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet in, mits Oranje Zwart zich verslikt in het reeds gedegradeerde Aengwirden. Maar omdat in de liefde en in het voetbal bijna alles mogelijk is, moet je voorbereid zijn. Je moet er geen geld op inzetten, maar stel…, stel…, dat de titelpretendent uit Wanneperveen ten prooi valt aan verlammende kampioenskoorts. Dan moet je profiteren! Winnen in en op ‘De Balk’ was derhalve voor de bezoekers urgenter dan voor de thuisclub.
Runherd kan na het wekelijkse telefoontje van de correspondent eigenlijk net zo goed een bandje opzetten. Het was weer het oude liedje. Voetballend niets minder. Ook qua kansen geen millimeter onder doen, maar de doelpunten nekken Balkbrug week na week. Beter gezegd: het uitblijven van doelpunten. Kampioenskandidaat Steenwijk is scherper voor de goal en scoort drie keer vanuit een corner. Pal voor rust plant Brian Meerwijk de plaat succesvol tegen de Derbystar. Na de thee gaat de thuisclub vruchteloos op zoek naar genoegdoening. De 1-1 blijft uit en het verhaal van de steen en de ezel is de selectie van Balkbrug onbekend. Twee keer is Erik Oosterhuis vanuit een hoekschop doeltreffend. 0-3. De zege wordt door de Steenwijkers gematigd enthousiast begroet. Oranje Zwart wint met 2-0 van degradant Aengwirden en mag de vlag hijsen.
“Nou ja, dat de competitie een vervolg kreeg was bekend”, analyseerde Runherd. “Ik ben niet blij met Vilsteren als tegenstander. Maar goed, ik ben in dienst van Balkbrug en ga pas na de zomer bij Vilsteren aan de slag. Het is eventjes niet anders.”
Zondag ontvangt Vilsteren Balkbrug. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Bij verlies degradeert Balkbrug naar de vijfde klass.

Eindstand 4A: Oranje Zwart 22-51, Steenwijk 22-50, Steenwijkerwold 22-47, Wacker 22-46 (59-25), De Blesse 22-46 (51-26), RKO 22-26, Ulu Spor 22-25 (38-47), Kraggenburg 22-25 (38-50), VWC 22-21, UDIROS 22-18, Balkbrug 22-15 en Aengwirden 22-7.

(Archief)foto: Balkbrug kwam voetballend goed mee met kampioenskandidaat Steenwijk, maar vergeet te scoren.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.