Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 sluit seizoen goed af

ASC’62 speelde de laatste competitiewedstrijd thuis tegen IJVV uit IJsselmuiden en won verdiend met 2-1. Op voorhand stond er voor beide ploegen niets meer op het spel. Het ging zuiver om de eer. De mannen uit IJsselmuiden waren al een aantal wedstrijden veilig, deden voor de prijzen niet meer mee en eindigden als middenmoter op een zevende plek. De ploeg van Björn Hodes speelde zich vorige week, 2-2 tegen Vroomhoopse Boys, met het laatste puntje definitief veilig in de tweede klasse H Oost. ASC’62 pakte in de slotfase van deze competitie in de laatste drie wedstrijden maar liefst zeven punten en niet tegen de minste tegenstanders. Maar het was de scheidende trainer Hodes wel veel aangelegen om het seizoen in Dalfsen met ASC’62 goed af te sluiten. Het meeste balbezit was voor de Dalfsenaren. Dat resulteerde na een half uur spelen in een voorsprong. Het was Matthijs van Gelder die Rick van Faassen goed aan speelde en hij schoot eerste paal knap binnen. De 2-0 viel kort erna. Het was wederom Van Gelder die, met zijn uitzonderlijke klasse, tussen twee verdedigers door slalomde en beheerst verre hoek binnen schoot. Ruststand 2-0. Na de hervatting golfde het spel op en neer met als de thuisploeg wel de bovenliggende partij. Door enkele slordigheden in de defensie wisten de bezoekers nog de eretreffer te scoren. Eindstand 2-1. Stefan Holsappel kreeg van Hodes nog een verdiende invalbeurt. Na 266 wedstrijden in de hoofdmacht doet hij een stapje terug. ASC’62 eindigde uiteindelijk op een negende plek dit seizoen en pakte 29 punten uit 26 wedstrijden.

SV Dalfsen wint ook laatste wedstrijd van het seizoen

Dalfsen speelde een uitwedstrijd in Valthermond en ontving bij aankomst een bloemetje voor het behaalde kampioenschap. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel maar dat was niet te zien op het veld. Valthermond startte fel en zette Dalfsen direct onder druk. Zo’n 20 minuten duurde het voordat Dalfsen hier voetballend onderuit kwam. Dalfsen speelde overigens met een aantal niet basis spelers en die deden dit niet onverdienstelijk. Halverwege de eerste helft wist Dalfsen te scoren, Stefan Jansen of Lorkeers mocht de bal eenvoudig binnen tikken. Ruststand 0-1. Na de hervatting was het Jeroen Kamphuis die zijn totaalscore kon opvoeren en de eindstand op 0-2 zette. Dalfsen kan terug kijken op een geweldig seizoen, 21 keer werd er gewonnen, 2 keer gelijk gespeeld en slechts 3 keer verloren. Lemelerveld, Heerde en Stadskanaal strijden in de nacompetitie om promotie en Erica is rechtstreeks gedegradeerd. Asserboys en FC Assen wisten rechtstreekse degradatie te voorkomen maar strijden nog wel in de nacompetitie om lijfsbehoud. Vrijdagavond 7 juni wordt voor de vertrekkende spelers van SV Dalfsen een afscheidswedstrijd georganiseerd. Tijdens deze wedstrijd wordt afscheid genomen van Chiel Huisjes, Stefan Jansen of Lorkeers en Martijn Huizing. De wedstrijd start om 19.30 uur op Sportpark Gerner.

Veteranen SV Dalfsen kampioen

Afgelopen zondag werden de veteranen van SV Dalfsen voor de tweede keer op rij kampioen. De allesbeslissende wedstrijd tegen Dedemsvaart werd met 4-2 gewonnen waarna het kampioenschap een feit was. Uit handen van het bestuur van SV Dalfsen ontving het team een grote beker en een schaal vol met bitterballen. Tevens werd leider Jan Keies uitgeroepen tot Lid van Verdienste van SV Dalfsen. Jan is al bijna 30 jaar leider van het team en dat mag wel als een uitzonderlijke prestatie worden beschouwd. Na de huldiging was er een geweldige lunch verzorgd door Jaap en Dinie en live muziek van Harm Wolters. Omdat ook het eerste team het kampioenschap binnen haalde werd het feest gezamenlijk gevierd.

Lemelerveld alsnog in slotfase gelijk

Lemelerveld speelde de laatste competitiewedstrijd uit tegen Zuidwolde. De wedstrijd eindigde in 2-2. Hiermede pakte Zuidwolde nog een punt tegen de strijd om nacompetitie te ontlopen. Lemelerveld maakt zich op voor promotiewedstrijden. De ploeg van Richard Smit kwam in Zuidwolde na een half uur spelen op voorsprong. Stijn Kogelman scoorde. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting een gelijk opgaande wedstrijd. Door slordigheden kwam de thuisploeg plotseling op gelijke hoogte (1-1). Vijf minuten erna zette Jordy Lugtenberg Lemelerveld opnieuw op voorsprong. Hij kopte vanuit een corner goed binnen (1- 2). In de negentigste minuut viel alsnog de gelijkmaker voor de thuisploeg. Eindstand 2-2. Lemelerveld pakte de tweede periode titel en gaat zich opmaken voor promotie wedstrijden.

Knappe finish USV

USV speelde thuis tegen Trinitas en won met 3-1. De verschillen in 3D Noord waren erg klein dit seizoen. Pas vorige week speelde USV zich definitief veilig. Maar na de verdiende 3-1 zege tegen Trinitas eindigt USV alsnog in het linker rijtje van de eindstand. De wil was er, maar de echte scherpte ontbrak. Voor zowel USV als Trinitas stond alleen de eer op het spel. USV had voortdurend de bal, maar moest alert zijn op de counters van de Friezen. USV had al wat kansjes gehad toen in de 21e minuut een perfecte voorzet van Jhonata Cesario bij de tweede paal werd ingekopt door Leon Kooiker (1-0). Tien minuten later was Dennis van der Veen de afzender van een steekbal op maat. Opnieuw was Kooiker het eindstation (2-0). Vrijwel in het rustsignaal deed Trinitas wat terug uit een corner. Roy Ouwerkerk werd door de USV defensie over het hoofd gezien (2-1). Na de hervatting kabbelde de wedstrijd vooral voort. USV had overwicht. Trinitas probeerde wat. Maar echt spannend werd het nooit. In de 81 e minuut deed uitblinker Thijmen Stegeman de deur op slot met een fraaie individuele actie. (3-1). Nog vijf ploegen in de klasse strijden om promotie en degradatie. USV gaat op vakantie.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.