Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 handhaaft zich rechtstreeks in 2e klasse

ASC’62 speelde uit tegen Vroomshoopse Boys, de nummer vijf uit de competitie en speelde in de slotminuut met 2-2 gelijk. Door dit punt en met nog een wedstrijd te spelen handhaaft de ploeg van Björn Hodes zich rechtstreeks in de tweede klasse. Terwijl ASC’62 een moeizaam seizoen speelde ging Vroomshoopse Boys nog voor een vervangende periode titel. Dus was het voor de thuisploeg absoluut geen wedstrijd om des keizers baard. Zaak voor de thuisploeg was om Hulzense Boys qua doelsaldo op afstand te houden. Het mag voor de Dalfsenaren wel een klein wondertje heten dat een punt mee werd genomen naar huis. De thuisploeg was de gehele wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Op vele plekken stonden er betere spelers die de bal goed rond lieten gaan en dikwijls uit de corners en spelhervattingen zeer gevaarlijk waren. De eerste goal viel na bijna een half uur spelen. Uit een corner in tweeën kopte Jesper Derks, twee meter van de goal, gemakkelijk binnen. Het was hierbij voor keeper Thom Scherpenkate niet verboden om uit de goal te komen en de bal weg te stompen (1-0). Voor ASC’62 waren maar twee kansen in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Matthijs van Gelder schoot hard in de handen van de keeper en uit een vrije trap schoot Chiel Pasman rakelings voorlangs tweede paal. Ruststand 1-0. Ook na de hervatting had de thuisploeg het beste spel. Maar de 2-0 viel wel als een verrassing. Uit een onschadelijke ogende aanval lobde Jordy Harms pardoes over de keeper (2-0). Dat de thuisploeg daarna niet doordrukte kwam de ploeg duur te staan en was feitelijk onbegrijpelijk. Twee minuten voor tijd speelt Van Gelder zich in de zestien goed vrij en schoot binnen kant paal de 2-1 binnen. ASC’62 speelde vervolgens alles of niets en de thuisploeg kreeg het plotseling Spaans benauwd. De ploeg van trainer Karlo Meppelink ging onnodig achteruit lopen. In de negenstigste minuut kwam een verre ingooi van Werner Snel op de voeten van Van Gelder en uit de draai schoot hij onhoudbaar binnen. Een verrassende 2-2 eindstand. Vele malen ging ASC’62 in deze competitie in de slotminuten onderuit maar deze keer pakte het enigszins gelukkig een punt wat voldoende is voor rechtstreekse handhaving in de tweede klasse H Oost. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen IJVV.

S.v Dalfsen kampioen en promoveert naar de 1e klasse.

S.v. Dalfsen speelde thuis tegen sc Erica voorlaatste op de ranglijst en won met 3-1. Op papier had de ploeg van Jacob Grooten niet veel te vrezen, maar er moest nog wel gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. Dalfsen ging furieus van start en was niet van plan hun feestje te laten verstoren. Al in de eerste minuut was het raak door een goed uitgespeelde aanval scoorde Sjoerd Klarenbeek beheerst. De honderden toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en verwachten een grote uitslag tegen de nummer voorlaatst uit de competitie. Maar Erica liet zich niet slachten. Er kwamen enkele goede mogelijkheden om de stand gelijk te trekken en zelfs om op voorsprong te komen. Maar toen na een half uur Jeroen Kamphuis de 2-0 binnen kopte beseften de bezoekers dat Dalfsen niet ging verslappen. Vlak voor rust viel de derde en mooiste treffer. Daan van der Vegt zette twee verdedigers opzij en schoot hoog tweede paal zeer knap binnen. Ruststand 3-0. Na de hervatting werd het geen wedstrijd meer. Dalfsen vond het prima en Erica kon niet. Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers nog wel op een hele fraaie manier de 3-1. Uit een voorzet van links schoot Roy Lit met zijn hak een hele fraaie achter keeper Mark Knol. De laatste tien minuten was het uitspelen van een tweede slechte helft. Alle wissels mochten nog even het veld in en bij het laatste fluitsignaal barstte het feestgeruis los.

Lemeleveld berust in tweede plek

Lemelerveld speelde thuis tegen Beilen en won met 4-0. De ploeg van Richard Smit had geen kind aan deze tegenstander. Beilen was niet in staat een vuist te maken. Lemeleveld moest winnen en hopen op een misstap van s.v. Dalfsen om alsnog het kampioenschap in zicht te houden. Al vroeg in de wedstrijd nam Lemelerveld een 2-0 voorsprong. In de derde minuut scoorde Jordy Lugtenberg en twee minuten erna kreeg Stijn Kogelman de bal van een tegenstander en schoot goed binnen. Ruststand 2-0. Ook na de hervatting bleef de thuisploeg de tegenstander onder druk houden. Koud uit de kleedkamer lag de 3-0 er al in. Matthias Reimink scoorde. De 4-0 eindstand kwam van de voet van Wesley Vlierman. Hij werd de diepte ingestuurd, sprintte zijn directe tegenstander er gemakkelijk uit en legde de bal in de verre hoek. Eindstand 4-0. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen Zuidwolde de laatste reguliere wedstrijd in deze competitie. Lemelerveld heeft een periode titel op zak en speelt daarna promotie wedstrijden.
Foto: 2134
In de slotfase weet Nieuwleusen alsnog een punt te redden na een 0-2 achterstand

Hectische eindfase s.v. Nieuwleusen

Nieuwleusen haar laatste thuis competitiewedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde. De wedstrijd leek te eindigen op een 0-2 nederlaag voor de oranje hemden maar door de dolle laatste tien minuten werd uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord getoverd. De eerste kans werd genoteerd voor Tom Vasse die na een pass van Anne-jan Broek alleen op ZZVV keeper Bas Blanken kon afgaan maar de inzet van werd gekeerd door de ZZVV keeper. Na verloop van tijd kreeg ZZVV het betere van het spel mede door Joël Huiskes die de lijnen uitzette bij de gastheren. Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp redde bekwaam toen achteréénvolgens Marco Kikkert en Sander Hartman alleen op hem af kwam. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Nick Vredenborg éénvoudig binnen kon tikken na een vloeiende aanval van de Zuidwoldenaren. Nieuwleusen mocht verder nog van geluk spreken dat Janou van Veen een dot van een kans hoog over schoot. Ruststand 0-1. Na de hervatting zorgde de ingevallen Bas Evenboer voor meer enthousiasme bij de thuisploeg. Nieuwleusen werd steeds dreigender richting de trouwe aanhang achter de Zuidwoldiger goalie, maar meer dan een bal voorlangs van de tevens ingevallen Stefan van Veen en een schot van Anne Jan Broek op de lat, leverde het niet op. Ook het invallen van Nick Holsappel gaf de ploeg weer energie, maar het was Roy Bollemaat die tien minuten voor tijd ongelukkig zijn eigen doelman passeerde. Maar wie dacht dat de strijd gestreden was na de 0-2 achterstand, kwam bedrogen uit. Het was drie minuten later Wouter Tabbers die voor de aansluitingstreffer zorgde, en onmiddellijk erna was het weer raak toen Evenboer zijn invalbeurt beloonde met de gelijkmaker (2-2). En nog was de koek niet op. Want nadat ZZVV een penalty claimde was het Reinier Meijerink die uit de tegenaanval beheerst scoorde na een actie vanaf links. Een overwinning leek in het verschiet, maar daar dachten de 70-jarige arbiter Beldman uit Holten en Joël Huiskes anders over. Huiskes kon vrij inkoppen nadat hij eerst Nieuwleusen-middenvelder Ruben Brinkman opzichtig opzij duwde. Arbiter Beldman deed of zijn neus bloedde. Eindstand 2-2. De ploeg van David Leeuw staat nu derde in de competitie en daar kan ook de laatste uitwedstrijd in de competitie op 25 mei in Dedemsvaart tegen SCD’83 niets meer aan veranderen. Op zaterdag 1 juni volgt dan de eerste nacompetitie wedstrijd. Nieuwleusen speel dan een uitwedstrijd tegen de nummer 13 van de 2e klasse J. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dat Omlandia uit Ten Boer.

USV degelijk langs Havelte

USV speelde uit tegen Havelte en won verdiend met 0-2. Hiermee handhaaft USV zich definitief in de 3e klasse. De winst op de rode lantaarndrager, die nog steeds met Steenwijker Boys in de race is voor het ontlopen van directe degradatie, was dik en dik verdiend. Met goed en gevarieerd positie- en aanvalsspel was het team van coach Yves Heskamp gedurende de hele wedstrijd op sportpark Meerkamp in Havelte de bovenliggende partij. Ook dit keer werden er weer legio kansen gecreëerd maar de afronding was niet altijd even gelukkig. Thijmen Stegeman en Leon Kooiker waren in de eerste helft op aangeven van Ron Meijerink nog het dichtst bij de openingstreffer maar zij konden het net nog niet vinden. Ook Dennis van der Veen kreeg een uitgelezen mogelijkheid maar ook hij strandde in het doelgebied van Havelte. Daar kwam in de 32e minuut verandering in toen Stegeman vanaf de linkerflank Kooiker op maat bediende, die met een prachtige trap de 0-1 in de touwen schoot. Ook hierna bleef USV dreigend voor het doel van de solide keepende Danny Nieuwenhuis. Vlak voor de pauze moest hij toch voor de tweede keer vissen. Ron Meijerink tikte de bal slim door op Jhonata Cesario die met een prima schot Nieuwenhuis in de hoek verraste. Ruststand 0-2. Na de hervatting zette USV de goede lijn van de eerste helft door en kreeg het uitstekende mogelijkheden om de derde treffer op het scorebord te toveren maar Meijerink en Van der Veen zagen geen kans Nieuwenhuis nogmaals te passeren. Arbiter Kats leek in de 65e minuut de wedstrijd nog spannend te willen maken door Havelte een strafschop toe te kennen na een keurige sliding op de bal van Chiel de Weerd. Doelman Martijn Scheper liet zich niet van de wijs brengen en pareerde de penalty van Bas de Vries op uitstekende wijze. Het slotakkoord voor de 0-3 van USV was bijna voor de ingevallen Bas Chierandjoe weggelegd maar ook hij vond de sympathieke sluitpost van Havelte op zijn weg. Zondag staat voor USV de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Dan komt Trinitas uit Boyl op bezoek in Nieuwleusen. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.