Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 pakt dankbare drie punten

ASC’62 speelde thuis tegen Be Quick’28 en won met 1-0. Dat zijn in deze fase van de competitie heel belangrijke punten voor de ploeg van Björn Hodes voor de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Maar er volgen nog twee ‘finale’ wedstrijden om weg te blijven van de plaatsen 12 en 13. ASC’62 staat momenteel op een negende plek samen met DZSV en speelt nog uit tegen Vroomshoopse Boys en ontvangt thuis IJVV. Voor Be Quick was de rol om de prijzen uitgespeeld na de laatste nederlaag tegen Den Ham. Zij staan op een veilige plaats in de middenmoot. Maar de wedstrijd tegen ASC’62 werd duidelijk niet gezien als een vriendschappelijke pot. Zij kletsten er stevig in en hadden vooral in de eerste helft een licht veld overwicht. ASC’62 leende enigszins achterover en gokte op snelle counters, wat bijna twee keer lukte. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting een spannende pot voetbal. ASC’62 moest punten halen en koos voor veel mensen achter de bal. Maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Met name Matthijs van Gelder en Roel van Zanten kregen een aantal kansen. In de 68e minuut doet Hodes een gouden wissel. Rick van Faassen komt in het veld voor Nick Bredewold. Amper een minuut in het veld scoorde hij de winnende treffer uit een rebound van de keeper. Daarvoor had Van Gelder hard op de vuisten van de keeper geschoten. Er volgde een spannend kwartiertje. De bezoekers bleven goed combineren en ASC’62 werd achteruit gedrukt. Er volgden enkele zeer gevaarlijke corners. maar de Dalfsnaren wisten uiteindelijk toch de voorsprong over de streep te trekken. Eindstand 1-0. Drie zeer belangrijke punten voor eventuele rechtstreekse klasse behoud. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit tegen Vroomhoopse Boys.

SV Dalfsen doet wat het moet doen; Winnen!

Dalfsen speelde een uitwedstrijd in Assen tegen de plaatselijke FC. Bij winst van Dalfsen en verlies van concurrent Lemelerveld gloorde het kampioenschap. Lemelerveld speelde gelijktijdig een lastige uitwedstrijd in Dedemsvaart en de ontwikkelingen bij deze derby werden door Dalfsen nauwgezet gevolgd. Dalfsen startte gretig en kreeg gelijk een aantal goede kansen maar Sjoerd Klarenbeek kopte naast en een schot van Joren Rietman stuitte op de Asser goalie. Ook FC Assen deed wat terug maar echt gevaar leverde dit niet op. In de 9e minuut spatte een schot van Rietman op de lat uiteen waarbij Luc van der Vegt attent reageerde en de 0-1 in de rebound binnentikte. Niet veel later werd de openingstreffer gevolgd door een lekkere goal van Jeroen Kamphuis, notabene op zijn verjaardag en tevens zijn 100e goal in dienst van SV Dalfsen. De druk van Dalfsen bleef groot op het doel van Assen en dit leidde in de 29e minuut tot een strafschop die onverbiddelijk werd binnen geschoten door Klarenbeek. Ondertussen had Dedemsvaart gescoord en was Dalfsen dus virtueel kampioen. Maar nog voor rust maakte Lemelerveld gelijk zodat het draaiboek voor Dalfsen weer even in de kast kon. Ruststand 0-3. Na de hervatting pakte Dalfsen met een comfortabele 0-3 tussenstand de draad weer relaxed op. De wedstrijd kabbelde voort en kende een 0-3 eindstand. Maar inmiddels was Dedemsvaart een kwartier voor tijd weer op voorsprong gekomen. Zou het dan toch gebeuren !!!! Angstvallig werden de berichten uit Dedemsvaart gevolgd. Maar het scenario werd toch anders. Lemelerveld kreeg in de 90e minuut een penalty (2-2) en scoorde even later de 2-3 in Dedemsvaart zodat Dalfsen nog een week moet wachten op een eventueel kampioenschap. Zondag speelt Dalfsen thuis tegen SC Erica en bij winst is Dalfsen kampioen van de 2e klasse. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

v.v. Hoonhorst overtuigend kampioen

Het zat er al en tijdje aan te komen. Het kampioenschap in de zondag competitie 5 klasse A Noord voor Hoonhorst. Gedurende bijna de gehele competitie was de ploeg van Marchel Schokker koploper.
Hoonhorst was duidelijk te sterk in deze vijfde klasse voor de overige ploegen. Er werden grote overwinningen geboekt. Door een 2-5 overwinning op Old Forward in Wilhelminaoord konden de kurken knallen en dat was 26 jaar geleden. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Hoonhorst inmiddels zeven punten voorsprong opgebouwd. De huldiging was na aankomst in Hoonhorst in hen ‘eigen home’ De Potstal. Hoonhorst is dus weer terug in de vierde klasse. In Wilhelminaoord was er feitelijk geen vuiltje aan de lucht. Wel waren de eerste wapenfeiten voor de thuisploeg maar keeper Mike Damman redde bekwaam. De 0-1 was een eigen doelpunt en kort erna viel de 0-2. Tijmen Herenbrink zorgde voor de 0-3 en vlak voor rust viel de 1-3 ruststand. Na de hervatting speelde Hoonhorst frank en vrij. Het werd geen moment spannend. Hoonhorst liep gemakkelijk uit naar een 1-5 stand. Slordigheden in de verdediging brachten een 2-5 eindstand op het bord. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Uffelte.

Lemelerveld wint op miraculeuze wijze

Lemelerveld speelde uit tegen Dedemsvaart, de nummer negen uit de competitie, en won in de slotminuut op miraculeuze wijze met 2-3. Lange tijd leek het er op dat de ploeg van Richard Smit zijn waterloo definitief in Dedemsvaart zou vinden in de strijd om het kampioenschap in de zondag tweede klasse L Noord. Lemelerveld speelde niet best en liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een goed doelpunt van Julian Brouwer. Vlak voor rust kwam Lemelerveld door een afstand schot terug in de wedstrijd door een doelpunt van Wesley Flierman. Ruststand 1-1. Ook na de hervatting kreeg Lemelerveld weinig grip op de wedstrijd en twintig minuten voor tijd keek het opnieuw tegen een achterstand aan. Het was Twan Bakker die beheerst scoorde (2-1). De wedstrijd kabbelde door tot de negentiger minuut. Waar niemand meer in geloofde gebeurde toch. Door een strafschop van Job Heerink werd de stand gelijk getrokken. Maar tot ongeloof van de thuisploeg en grote vreugde van alles wat Lemeleveld was scoorde dezelfde Heerink uit de eerstvolgende aanval opnieuw. Eindstand 2-3. Door deze stand wordt het kampioenshap van Dalfsen nog even uitgesteld. Want bijna niemand verwacht dat Dalfsen komende wedstrijd van laagvlieger s.c. Erica gaat verliezen en dan is het kampioenschap voor Dalfsen een feit. Lemelerveld speelt om 14.00 uur thuis tegen Beilen, de nummer tien op de ranglijst.

Zakelijke overwinning voor s.v. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde thuis tegen SVN’69 uit Nijeveen en won met 4-0. Anders dan de uitlag doet vermoeden was het geen gemakkelijk overwinning. De eerste grote kans was voor de bezoekers. In de 3e minuut ging Dennis van der Veen alleen op het doel af, maar keeper Tim Hoogenlamp redde uitstekend. Drie minuten later gaf Rick Jansen de bal diep op Wouter Tabbers, die zijn tegenstander uitkapte en de bal hard en laag in de korte hoek schoot (1-0). Kort erna was het linksback Chris Timmerman van SVN die vanuit een moeilijke hoek op de paal schoot. In de 10e minuut komt Dennis van der Veen opnieuw alleen voor de keeper te staan en nu is het wel raak (1-1). Tot aan de 30e minuut gebeurde er niet zoveel meer. Tabbers schiet uit de draai hard op het doel, maar keeper Klaas Schra bracht redding met de vuisten. Vlak voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Tabbers, kopte Bas Evenboer de 2-1 binnen. Na de hervatting was het allemaal niet zo best wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Nieuwleusen paste enkele wissels toe. Na blessureleed maakten Saake Malestein en Lars Grubben hun rentree. Koer na deze wissels was het plotseling wel raak. Roy Bollemaat stuurt Tabbers de diepte in stuurt. Wederom schiet hij hard en laag in (3-1). Anne Jan Broek zorgt tien minuten voor tijd voor de 4-1 eindstand. Tabbers legde de bal goed af en Broek schoot de bal laag via binnenkant paal binnen. Zaterdag speelt Nieuwleusen opnieuw thuis, dan staat de wedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde op het programma. Zaterdag 25 mei volgt de wedstrijd uit tegen SCD.’83. De nacompetitie begint op zaterdag 1 juni. Afhankelijk van de stand op de ranglijst wordt bepaald tegen wie en of er thuis of uit gespeeld wordt. Eindigt Nieuwleusen op de tweede plek dan speelt het thuis tegen een periodekampioen van de 3e klasse C. Eindigt de ploeg van David Leeuw lager, dan moet er een uitwedstrijd tegen een herkanser van de 2e klasse worden gespeeld.

USV veel sterker dan Read Swart

USV speelde thuis in een prima partij tegen concurrent Read Swart een handenvol kansen en mogelijkheden bij elkaar. Maar het rendement was ver onder de maat. Typerend: al vier enorme dotten waren om zeep geholpen toen Read Swart middenvelder Hylke Krul een handje hielp. De kopbal van Leon Kooiker in de 27e minuut had weinig kans van slagen, maar kreeg via de kruin van Krul alsnog de goede richting. Doelman Justin de Vries was kansloos (1-0). Dat was ook de ruststand en meteen een klein wonder. Want de kansenteller voor USV stond intussen in de dubbele cijfers. Dat ging na de hervatting gewoon door. USV weigerde halsstarrig de trekker over te halen en miste kans op kans. Vlak voor het uur werd dan eindelijk de voorsprong verdubbeld. Sander Schaeffer gaf het laatste zetje na een vlotte aanval via Leon Kooiker en Ron Meijerink (2-0). De productieve opleving was van korte duur. Net over, net naast, net een stapje tekort of anders lag doelman De Vries weer in de weg. Daardoor kwam Read Swart vlak voor tijd nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar de paal stond een spannende slotfase in de weg. Ondanks deze meer dan verdiende overwinning en een royaal puntenaantal van 32, is USV nog steeds niet safe. De overige concurrentie won ook zodat onveranderd vijf ploegen in aanmerking komen voor een plaats in de nacompetitie om degradatie. Van dat kwintet heeft USV de beste papieren en kan zich dan ook zondag, op de voorlaatste dag van de competitie, veilig spelen op bezoek bij Havelte. Aanvang 14.00 uur.

ASC’62 wist wat er op het spel stond en zette de bezoekers regelmatig onder druk.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Welcome to the family!

(Advertorial) Freeroad is dé Mazda dealer van Midden-Nederland. In de meest dynamische stad Zwolle, mag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.