Home / / Vilsteren met de hakken over de sloot in Kuinre

Vilsteren met de hakken over de sloot in Kuinre

KUINRE – Hendri Zwinselman, oefenmeester van v.v. Vilsteren, vroeg halverwege de wedstrijd aan zijn team, “jongens wat zijn we hier aan het doen?” De nummer twee van klasse 5A had in het voormalige Zuiderzeestadje Kuinre de handen vol aan de thuisclub, een modale middenmoter. “We kwamen kort voor de pauze met 1-0 achter. Dat was gezien het spelbeeld mild. Kuinre speelde constant de lange bal en daar hadden we moeite mee. We wonnen geen duels, zetten geen druk, stonden lucht te dekken, kortom: het was niet om aan te gluren. Hots, knots, begoniavoetbal. Ruud van der Hengst bezorgt de thuisclub een verdiende voorsprong. Na de thee komen de bezoekers uit het Vechtdal beter voor de dag. Geen top, volgens Zwinselman, wel een stuk beter. “Invaller Niels Noordman bracht meer lijn in ons spel.” Als Chiel Mars met gevoel halverwege het tweede bedrijf een bal achter de defensie van Kuinre prikt, is Justus von Martles attent en prikt de gelijkmaker binnen. Een mokerslag voor de thuisclub, die na de aftrap doordreunt. Vilsteren verovert de bal en Jeffrey Feijen lijkt te gaan scoren. Het is echter Wouter Mars die met laatste zetje geeft en zorgt dat geen speler van de thuisclub een ongewenste interventie maakt. 1-2 blijft staan tot het eind. “Wel verdiend”, vond Zwinselman. “Maar toch met de schrik vrij.”

Stand 5A: Hoonhorst 24-63, Vilsteren 24-56, DVSV 24-55, IJhorst 24-43, BEW 24-41, Kuinre 24-37, Old Forward 24-32 (57-57), Giethoorn 24-32 (53-62), Uffelte 24-32 (48-57), Scheerwolde 24-29, Blankenham 24-23, Diever/Wapse 24-19, Wapserveen 24-10 (-3) en Willemsoord 24-6.

(Archief)foto: Vilsteren had een lastige middag in Kuinre, maar kwam met de schrik vrij.

Verslag/: Willem Lampe

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.