Home / / Veldaudit voor melkveehouders en loonbedrijven

Veldaudit voor melkveehouders en loonbedrijven

DALFSEN – Feijen Diervoeders en Loonbedrijf Lindeboom houden dinsdag 14 mei aan de Gernerslag 3 in Dalfsen een veldaudit voor melkveehouders en loonbedrijven. Deze dag staat in het teken van het praktisch in beeld brengen hoe een melkveebedrijf Planet Proof gemaakt kan worden, met het oog op de ontwikkelingen in kringlooplandbouw en stikstofefficiëntie. De audit duurt van 10.00 uur tot 14.30 uur.

Feijen speelt in op vraag van de melkveehouders zelf. “Het is belangrijk om bewust te zijn van de kwaliteit die je kunt halen van eigen land en dit te kunnen managen. Helemaal met het oog op Planet Proof, stikstofefficiëntie en kringlooplandbouw. Vorig jaar deelden we kennis met studiegroepen over het verwaarden van eiwit van eigen land, waaruit ontzettend veel vragen kwamen om het Planet Proof maken van je melkveebedrijf, praktisch in beeld te brengen. Daar is de Veldaudit een onderdeel van”, stelt Holtmaat.

Er worden live demonstraties gegeven door Loonbedrijf Lindeboom van het grasmaaien, gras kneuzen, het hakselen van gras en het gras ophalen met een ladewagen. Melkveespecialisten Raymond Holtmaat en Simon Lieftink willen melkveehouders bewust laten nadenken over optimaal grasmanagement, door het laten zien en beleven van de verschillen in het proces vóór het inkuilen van eigen gras.Om melkveehouders goed om te laten gaan met de kringlooplandbouw en stikstof efficiëntie is het van belang dat ze zich bewust zijn van de kwaliteit van eigen gras en de effecten van het toepassen van verschillende technieken voor het uiteindelijke rantsoen om beter te melken. Loonbedrijf Lindeboom geeft aan dat het belangrijk is om een jaarplan op te stellen: wat ga je doen met de bodem en welke samenwerking met een loonbedrijf kun je daarvoor inzetten?

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.