Home / / Veldaudit Feijen succes: vijftig boeren doken in het gras
.

Veldaudit Feijen succes: vijftig boeren doken in het gras

DALFSEN – Dinsdag organiseerde Feijen diervoeders in Dalfsen een veldaudit voor melkveehouders en loonwerkers. Loonbedrijf Lindeboom verzorgde hierbij een demo met verschillende inkuiltechnieken.

De specialisten van Feijen maakten inzichtelijk wat de verschillen in haksel- en snijtechnieken voor invloed hebben op de voederwaarde van gras. Ook het maaimoment speelt mee. Vijftig melkveehouders stonden letterlijk met hun neus, handen en voeten in het gras om het op verteerbaarheid voor hun koeien te beoordelen.

Feijen maakte de aanwezige melkveehouders bewust van de verschillen in droge stof en voederwaarde door het ze te laten beleven. Er vonden live demonstraties plaats van gras maaien met en zonder kneuzer, van het hakselen en van het laden met een opraapwagen.

“Wij vinden het belangrijk om bewustwording te creëren, zodat de melkveehouder zelf zijn management op orde heeft om te melken met gezonde koeien”, stelt melkveespecialist Raymond Holtmaat. “Ook de communicatie en planning voor een jaar rond met de loonwerker is raadzaam om zoveel mogelijk uit de snedes te halen.”

Aanwezigen vonden de dag praktisch, duidelijk en de verschillen werden goed in beeld gebracht.

Foto’s: Johan Bokma

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.