Uit hei en Dennen: Tragiek

U denkt misschien, ach die Hei en Dennen columniste heeft een bruin leven, maar niets is minder waar. Ik maak u deelgenoot van twee drama’s in mijn senioren bestaan. Ik moet als bijna 75 jarige mijn rijbewijs laten verlengen èn het onlangs bijzonder fraaie groene gazon om het huis, nu in geverticuteerde staat accepteren. Ik weet dat dit sinecures zijn in een 74 jarig bestaan. Dat rijbewijs is zo’n dingetje hè. Wat is een mens zonder? Een tragische figuur, afhankelijk van het openbaar vervoer. Ik weet inmiddels dat er ouderen zijn, die al maanden wachten op groen licht. Hoe dat komt? Men was bij het RDW niet helemaal voorbereid op de naoorlogse geboortegolf senioren. Bovendien is het nieuwe dure computer netwerk daar nog wat kwakkelig. Is dat erg? Wat mij betreft wel en met mij vele andere ouderen. Zonder rijbewijs kan ik niet meer naar mijn kinderen die ver weg wonen of het vrijwilligerswerk met bejaarden van Oldenhaghe blijven doen.Zoals ook familie- en vriendenbezoek en alle andere reizen die ik per auto maak. Zelfstandigheid is immens belangrijk in het leven.

Tja, en dan is daar ons geverticuteerde gazon. Ja, dat moest echt gebeuren vonden verloofde en twee tuinlieden. Anders kwam er immers mos tussen! Nou en? Mos is ook groen. Maar dat is een veel te simpele oplossing. Als iedereen er zo over zou denken, verdienden tuinlieden geen cent. En lieve mensen, wat was ons gazon in niet geverticuteerde staat schitterend groen. Ik genoot van die aanblik. Het zag er zo fris uit, dat ik neigingen voelde er in te bijten. Zo mals! Ik probeer nu zo min mogelijk naar buiten te kijken, maar met 7 grote ramen valt dat niet mee. Ook zijn twee schuttingen in vervallen staat zichtbaar. Daar is in de herfst alle begroeiing weggehaald, kon dat niet in de lente? Nu zit ik maanden tegen scheve deels verrotte schuttingen te kijken. “Ja, dat komt allemaal in orde” roept verloofde bezwerend. Had dat niet in het voorjaar gekund? Om direct daarna die nieuwe schuttingen te plaatsen? Dat is weer echt vrouwenpraat vinden de mannen. Het kan maar vast gedaan zijn toch!

Leer mij de logica van mannen begrijpen. Zij zien het lelijke uitzicht niet eens. Het wordt in de lente immers weer mooi. Maar op onze leeftijd moet je iedere dag en week koesteren. Begin aan een karwei als je het ook direct kunt afmaken!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.