Home / tweetpost / Uit Hei en Dennen: Filmopname

Uit Hei en Dennen: Filmopname

Vorige week kreeg ik (eindelijk) alle kansen mijn acteertalenten te showen. Oké, deze keer zonder tekst, maar het is een beginnetje hè.

Daar kwam Ignace E. aan, een lange slanke jongeman met het equipment als voor een tv serie. Ik werd op slag zenuwachtig. Want eindelijk kon ik mijn acteertalent laten gelden. Ignace legde uit wat er van mij verwacht werd, helaas was er geen tekst. Ik zou een vaas met bloemen op tafel zetten, nog even schikken, om daarna tevreden kijkend af te gaan door de zijdeur. Kortom een schier onmogelijke opdracht voor een beginnend actrice.

Voor de meest fraaie opname mocht ik een aantal keren met de blommen op en af, want belichting en sfeer moeten het geheel de juiste touch geven. Was ik echt zenuwachtig? Geen moment, er was een ontspannen jolige sfeer. Immers, mijn carrière als actrice hing er niet vanaf. Hoewel ik het erg leuk vond hoor. Dus als er nog een elegante goed uitziende oudere dame wordt gezocht. Nou ja, er zijn grenzen hè. Dus geen advertentie van een chloormiddel of wc-reiniger.

Ik mijmerde de uren daarna nog wat over een filmcarrière. Zou ik dat hebben geambieerd? Slecht te combineren met een gezin lijkt me. Je moet al een actrice van wereldformaat zijn om een eigen onderkomen op de set te hebben en wie zegt dat jouw carrière succesvol wordt. Vaak moet je je liggend staande houden in die kringen hè. Nou ja, dat geldt helaas ook in diverse andere functies, kijk naar de politiek, het bankwezen, de zakenwereld. En nou nooit eens dat de vrouw als jaagster bekend staat hè.

Mijn zakenjaren liggen ver achter me, maar om nou een heer te verschalken in die wereld leek me niet verstandig. Ik had destijds een bronstige enge Wirtschaftsprüfer, waarmee ik van tijd tot tijd zaken had te bespreken. Dat wenste de Herr Doktor uitsluitend in de avonduren te doen. Ik nam dan mijn dochters mee, onder het mom geen oppas te hebben. Wel herinner ik mij, en mijn dochters helemaal, de uitbundige wals passen door zijn immens grote huis.

U zult denken, waarom zocht ze geen andere Herr Dokter? Maar deze man kon bijzonder goed met mijn vader (alg.dir. eigenaar) opschieten. Om mijn rechten en inkomen gelijk te stellen aan de mannelijke directie van het concern, was enige tact, wijsheid en innemende charme gewenst. Dochter van de baas, geen sinecure hoor.

Antoinette

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.