Tien jaar Hema Dalfsen!

DALFSEN – In het aantrekkelijke centrum van Dalfsen is de Hema een onmisbare schakel. Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat het bekende warenhuis aan het Kerkplein de deuren opende. Een mijlpaal die zaterdag 18 mei sámen met de klanten gevierd werd.

“Zo’n jaar of tien geleden zijn in korte tijd, in veel kleinere plaatsen, Hema’s van kleiner formaat geopend” vertellen Herman ten Hertog (eigenaar franchiseonderneming Dalfsen) en Maria Bosch (filiaalmanager Dalfsen). “Ook omdat in Dalfsen al jaren naar een Hema werd uitgekeken, geloofde men in een Dalfser vestiging. De Hema besloot dan ook voor het maximale formaat van het kleine filiaal te gaan: een winkel van 500 vierkante meters. De zoektocht naar een geschikt pand begon en die werd uiteindelijk gevonden aan het Kerkplein, waar de helft van het pand van de Rabobank vrijkwam. De winkel werd op 18 mei 2009 geopend.“

Maria Bosch, die al vanaf het begin voor het filiaal werkzaam is – en een duobaan heeft met filiaalmanager Daniëlla Dubbink – vertelt met een glimlach: “Dalfsen vindt het nog steeds fijn, dat er een Hema is! Onze klantenkring varieert van jong tot oud! Inwoners, dagjesmensen… Vooral jonge moeders zien we hier veel! “ In de afgelopen tien jaar is de winkel (aangesloten bij Ondernemend Dalfsen, red.) twee keer genomineerd als ’Beste filiaal’ van kleine kernen. Twee jaar geleden is de Hema formule opnieuw neergezet, waarbij de afdelingen geclusterd werden. Zo vind je bijvoorbeeld op de kinderafdeling, álles voor de kinderen. Van kinderkleding tot bijvoorbeeld speelgoed. Ten Hertog: “Dat heeft toen goed uitgepakt, de klant heeft nu meer duidelijkheid.”

Op de vraag wat de kracht van Hema Dalfsen is, antwoordt Ten Hertog: ”Als klein filiaal bieden we het complete gebeuren, de winkel herbergt een groot deel van het Hema- assortiment. Als Hema staan we met name bekend om onze goede prijs/kwaliteitverhouding, gekoppeld aan modern design. Het assortiment blijft zich alsmaar ontwikkelen. Steeds weer komen er nieuwe dingen en toevoegingen. Soms onvoorspelbare dingen… Zo verkopen we bijvoorbeeld kunststof en glazen cans voor limonadetaps, maar óók een handige standaard hiervoor. Niet voor niets staat de Hema bekend als een winkel die het leven leuker en makkelijker maakt!” Maria Bosch: ”Onze gebaksafdeling is ook sterk! We verkopen best veel actuele dingen, momenteel zijn de planten in glazen potten een hit! “

Hoe ziet Hema Dalfsen de toekomst tegemoet? Ten Hertog: “We hebben een roerige tijd achter ons, maar inmiddels is de Hema meer stabiel. Dalfsen blijft zich ontwikkelen en als Hema willen wij meegroeien. We willen uitbouwen, trendsetter zijn en met onze nieuwe producten en diensten een herstart maken. We hebben een duurzame winkel voor ogen en dat zie je terug in onze collectie. Duurzaam katoen, biologisch katoen en FSC bamboe hebben een minder grote impact op het milieu. Daarom gebruiken we uitsluitend deze materialen voor onze babystofjes. Maar ook voor alle andere kleding worden steeds meer van deze katoenvarianten gebruikt. Verder gaan we ons inzetten om de afvalstroom terug te dringen, door bepaalde artikelen niet langer in plastic te verpakken, maar in karton.”

Jubileumkorting

Alle Hema klanten ontvingen zaterdag 18 mei 20 procent korting op (bijna) het gehele assortiment! Een drankje en hapje stonden klaar! Ook aan de kids was gedacht. Zij konden zich vermaken op een groot springkussen en zij konden ‘s middags terecht voor een mooie glittertattoo en schminken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.