Start racing sluit derde OW cup race af met goed resultaat

NIEUWLEUSEN – START racing uit Nieuwleusen kon zaterdag met een goed gevoel huiswaarts keren vanaf het TT-circuit. Danny van der Sluis pakte na een beroerde start de tweede plaats en schoof ook op naar de tweede positie in het algemeen klassement. Leon Stolte reed goed mee en kon, ondanks minder trainingsronden, toch weer zijn ronde record verbeteren.

De zon scheen letterlijk en figuurlijk voor Danny van der Sluis tijdens de kwalificaties om een goede uitgangspositie voor de race te bemachtigen. In de eerste kwalificatie kwam hij op zijn ten Kate Honda CBR1000r tot een tweede plaats achter Nigel Walraven. De tweede sessie verliep nog beter, de eerste twintig minuten reed hij bekeken en kwam tot de derde tijd. In de laatste vijf minuten van de kwalificatie werden de ronde tijden steeds sneller en in de allerlaatste ronde zette hij de snelste tijd neer.

De start van de race verliep niet echt soepel en Nigel Walraven en Cliff Kloots doken voor hem de eerste bocht in. Walraven bleef met snellere ronde tijden van der Sluis voor en liep in het eerste gedeelte van de race langzaam bij hem weg. In het tweede deel kon van der Sluis dat niet meer goed maken. Cliff Kloots was ondertussen al gepasseerd door de Staphorster van het team uit Nieuwleusen. Van der Sluis kon zijn tweede plaats makkelijk consolideren. Hij haalde echter niet de ronde tijden waarmee hij zich kwalificeerde, waardoor hij in de race tekort kwam op winnaar Walraven. Walraven leidt ook het algemeen klassement.

“De start was gelijk beroerd, ik ging als derde de bocht in en verloor de eerste ronde teveel tijd en de aansluiting met Nigel Walraven. Het tempo wat Nigel reed was extreem hard, daar kon ik helaas geen antwoord op geven”, kon de coureur na afloop al weer lachend vertellen.

“Mijn pr is wel aangescherpt, maar we hebben nog wat problemen met korte afdraaien, dat gaan we voor de volgende keer verbeteren”, kijkt Leon Stolte al weer vooruit naar de volgende race. Vrijdag had de zeventien jarige rookie geen meters kunnen maken in verband met school examens. Hij kon dan ook niet aanhaken bij zijn concurrent in de Supercup300, maar deed toch weer veel race ervaring op. Voor Stolte is het van belang dat hij dit seizoen veel kilometers maakt. “We weten waar we aan kunnen werken, maandag nog een examen en dan volop focussen op de komende races”, kijkt hij alweer uit naar begin juni waar hij weer kilometers kan maken tijdens twee race weekenden.

Zijn eerst volgend race weekend is van 31 mei tot en met 2 juni, als hij als gastrijder, mee rijdt in het internationale Alpe Adria kampioenschap op het TT-circuit van Assen. De eerstvolgende OW Supercup race is op zaterdag 8 juni.

Tekst: Evert Jan Pasman
Foto’s: Jan Timmerman (JTS Fotografie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.