Stadswandelingen van start bij Streekmuseum Ommen

OMMEN – Het Streekmuseum Ommen houdt in de maanden juni tot en met augustus op de donderdagmorgen om 11.00 uur, stadswandelingen met gids. In een ongeveer anderhalf uur durende wandeling door de historische binnenstad wordt verteld over de rijke geschiedenis van Ommen. Minimale deelname per wandeling is zes personen. Kosten hiervoor zijn 2,50 euro per persoon. Kinderen tot en met twaalf jaar gratis. In overleg is het ook mogelijk om op andere tijden of dagen een stadswandeling met gids te maken. Deelname uitsluitend na aanmelding via het Streekmuseum.

Nieuw dit seizoen is dat tijdens de openingsuren van het Streekmuseum eerst met gids een wandeling door de historische binnenstad van Ommen kan worden gemaakt, met aansluitend een fotopresentatie in het museum. De totale tijdsduur van deze wandeling en fotopresentatie is ook circa 1,5 uur. Minimale deelname: zes personen. Kosten hiervoor zijn 5,00 euro per persoon inclusief een bezoek aan het museum. Kinderen tot en met twaalf jaar gratis. Deelname uitsluitend na aanmelding via het Streekmuseum.

Unieke expositie

Het Streekmuseum Ommen in molen en tolhuis, is de plek bij uitstek voor verdieping in de geschiedenis van het mooie Ommen en omgeving. Tal van voorwerpen uit de streek zijn hier bijeen verzameld. Het museum heeft een unieke expositie voor jong tot oud. Er is een grote verzameling aan streekklederdrachten te zien, verder huistafereeltjes uit vervlogen tijden en een oud schoolklasje. Ook wordt verteld over de geschiedenis van de bedelaarskolonie De Ommerschans en die van de Tweede Wereldoorlog. Een brandspuit uit eind 1800 of het oude uurwerk uit de oudste kerk van Ommen, zijn zo maar enkele voorwerpen die er te zien zijn. De nog werkende korenmolen is van binnen te bezichtigen en draait bij aanwezigheid van de molenaar. In het oude Tolhuis zijn enkele werkplaatsen ingericht over historische ambachten.

De openingstijden van het Streekmuseum zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur; zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur. Het Streekmuseum is te vinden aan Den Oordt 7 in Ommen – 0529-453487 – info@museum-ommen.nl – www.museum-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.