Home / / Sportclub Lemele troeft Wilsum af

Sportclub Lemele troeft Wilsum af

LEMELE – Je kunt stellen dat sportclub Lemele en Wilsum nergens meer voor voetballen. De prijzen zijn onbereikbaar, maar er is altijd nog zoiets als de sportieve eer. Daarnaast speel je voor de club, de supporters en niet in de laatste plaats voor jezelf. O ja, en voor de trainer natuurlijk. Werner Pluim die bezig is aan zijn drie laatste wedstrijden. Met een driewerf hoera richting de uitgang is wat ieder hem in het bergdorp gunt. Wilsum was de eerste van de drie. Die horde is genomen. Op Zandeinde was de thuisclub net iets beter, attenter en misschien ook wel gelukkiger dan de bezoekers uit het IJsseldorp. Dat beide ploegen op de ranglijst in elkaars nabijheid bivakkeren was vooral voor de thee goed te zien. Weinig kansen. De veldacteurs gaven elkaar geen duimbreed toe in dit uitermate sportieve duel. Ook de wind speelde Lemele aanvallend parten. In het tactisch plan van Pluim was de linkerkant operationeel gebied. Van Leusen, op papier back, mocht hier naar hartenlust penetreren en had goed gekeken naar Ajacied Tagliafico. Het was lopen, draven en hollen achter de pegels van libero Remon Kleinlugtenbeld aan. Meestal was de wind baas en rolde de bal uit, soms won Van Leusen de oneerlijke strijd. Wel dreiging, geen kansen. Na de onderbreking hoefden de supporters maar even te wachten voor de armen de lucht in konden. Deze keer brak Damian Dijk door de sluis en legde de pal perfect terug op de instormende Robin Schoenmaker. Met een geplaatste wreeftrap brak de bedrijvige middenvelder de ban. Dijk had ook een voornaam aandeel in de 2-0 van Yoran Bakhuis. Het aanspelen was van ver, maar op maat. De afronding van Bakhuis was zoals het en talentvol spits betaamt, een geplaatste lift over de kansloze doelwachter Chiel ten Hove. Zo, in de knip ben je geneigd te denken, maar de formatie van Han Hanekamp knokte zich terug. De eerste kans werd door Patrick Plette verpletterd. De briljant spelende Martijn de Lange maakte zijn enige foutje van de wedstrijd, speelde te kort terug. Plette pikte de Derbystar op en schoof niet alleen langs Ruan Weelink, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Plette attent en effectief, toen het speeltuig via de paal pardoes voor zijn rechter stuiterde, 2-1. Link? Ja, wel gezien de stand. Op het veld was de 3-1 dichterbij dan de gelijkmaker. Maar ook die viel niet. Bakhuis hield de spanning er in en weigerde voorbereidend werk van De Lange op passende wijze te belonen. Nou ja, punten binnen, niets op af te dingen.
Opstelling: Weelink; De Lange, R. Kleinlugtenbeld, Warmelink, Van Leusen; Schoenmaker, Grefelman, Schottert (66. Blikman), Dijk (85. S. Kleinlugtenbeld); Bakhuis, Marsman (66. Pouw).

Stand 4D: HTC 22-54, DKB 23-50, Daarlerveen 22-43, Bruchterveld 22-35, Wijthmen 22-34, ‘s Heerenbroek 22-32, Lemele 22-31, Kampen 22-30, Wilsum 22-27, Dieze West 22-25, SVV ’56 21-15, MVV ’69 22-13 en Daarle 22-8.

Robin Schoenmaker (aan de bal) brak voor sportclub Lemele de ban in de wedstrijd tegen Wilsum.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Welcome to the family!

(Advertorial) Freeroad is dé Mazda dealer van Midden-Nederland. In de meest dynamische stad Zwolle, mag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.