Home / / Sportclub Balkbrug zet inhaalrace te laat in

Sportclub Balkbrug zet inhaalrace te laat in

BALKBRUG – Sportclub Balkbrug mag zich opmaken voor de nacompetitie. Daarin moet de ploeg van trainer Dik Runherd afdaling naar de vijfde klasse zien te voorkomen. Een goed resultaat tegen Kraggenburg had de brug kunnen vormen naar de veilige negende stek, maar daar kon sowieso een streep door. VWC dat ‘randje veilig’ staat, won van Aengwirden, de ploeg die vrijwel zeker rechtstreeks degradeert.
Runherd vond de nederlaag terecht. “Het is een repeterend verhaal. We scoren moeilijk. Gaan de rust in met 0-0 en zijn gelijkwaardig. Na de thee komen we op 0-3 achter en hoewel we nog dicht bij komen, is een nederlaag niet meer af te wenden.”
Kraggenburg heeft wat extra’s in de persoon van aanvoerder Kees Tadema. Hij breekt na de thee de score open, met een precisieraket van afstand. De toeschouwers worden in het laatste kwartier getrakteerd op vier doelpunten. Tadema vergroot de voorsprong voor Kraggenburg en Joost Potters stelt de zege veilig. Denken de bezoekers. Maar als Steven Zwiers antwoordt namens de thuisclub wordt het toch nog spannend. Temeer omdat Thomas Voorhorst vlot daarna het voorbeeld van Zwiers volgt.
“Na de 2-3 kon het beide kanten op. Helaas voor ons bleef de gelijkmaker uit”, treurde Runherd.

Stand 4A: Oranje Zwart 20-45, Steenwijk 20-44 (59-27), Steenwijkerwold 20-44 (45-16), De Blesse 20-43, Wacker 20-42, RKO 20-26, Kraggenburg 20-22, Ulu Spor 20-21 (32-42), VWC 20-21 (3-56), UDIROS 20-15, Balkbrug 20-12 en Aengwirden 20-7.

(Archief)foto: Dennis Fernim van Balkbrug houdt zijn tegenstander van de bal af.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Interessepeiling glasvezel Nieuwleusen succesvol

DELTA Fiber Netwerk start met campagne onder 650 huishoudens NIEUWLEUSEN – Voldoende interesse voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.