Home / / Sportclub Balkbrug toont karakter in Zwolle

Sportclub Balkbrug toont karakter in Zwolle

ZWOLLE – De spelersgroep van sportclub Balkbrug werd onlangs opgeschrikt door een persoonlijk drama, welke teamgenoot Dennis Fernim trof. Leed dat het voetbal volledig naar de achtergrond dringt, als een nietig spelletje. Toch moet de je wei in. De knop om en op naar Zwolle, waar FC Ulu Spor de tegenstander was. “Nee, Dennis was er nog niet bij”, vertelde trainer Dik Runherd. “Logisch na wat hem en zijn partner is overkomen. Die jongen zit er volledig doorheen. Ik treed liever niet in details. Als spelersgroep hebben we het goed opgepakt. We hebben als eenheid gevoetbald hier. Karakter getoond. Daar ben ik trots op.” Balkbrug verzuimt in de eerste helft afstand te nemen. Freek Haveman, Lennart Baas, Patrick Bloemberg en Steven Zwiers moeten scoren, maar dat is al het hele jaar waar het aan mankeert. Het team van Runherd heeft te veel kansen nodig. Als dan eindelijk Baas op aangeven van Zwiers raak knikt, lijkt de zege binnen handbereik. FC Ulu Spor recht hierna de rug en de gelijkmaker valt te snel. Topscorer Dédé verslaat Joey Overes ook al met het voorhoofd. Desondanks is Runherd tevreden met het punt. “Het was een sportief duel. De concurrentie heeft verloren en we krijgen Kraggenburg en UDIROS als eerstvolgende tegenstanders. Dat zijn twee finales waarin het moet gebeuren. Wie weet spelen we ons zelfs veilig. Anders moet het maar via de nacompetitie.”

Stand 4A: Steenwijk 19-43 (58-26), Steenwijkerwold 19-43 (45-16), Oranje Zwart 19-42 (49-17), De Blesse 19-42 (48-22), Wacker 19-39, RKO 19-26, Ulu Spor 19-20, Kraggenburg 19-19, VWC 19-18, UDIROS 19-15, Balkbrug 19-12 en Aengwirden 19-7.

(Archief)foto: Sportclub Balkbrug nam een puntje mee uit Zwolle, waar FC Ulu Spor de opponent was.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.