Sportclub Balkbrug tankt zelfvertrouwen in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE – Zowel Balkbrug als UDIROS mogen zich opmaken voor de nacompetitie. De opdracht is niet mals. Om degradatie te voorkomen moeten drie duels winnend worden afgesloten. Een helse opgave. Bovendien speelt er nog iets. Dik Runherd is aan zijn laatste klusjes bezig als oefenmeester van sportclub Balkbrug. De mogelijkheid bestaat dat v.v. Vilsteren de eerste opponent is die hij dient te verslaan in de nacompetitie. En laat dat nu net de nieuwe werkgever zijn van de trainer van Balkbrug.
Pikant. “Ach, we zien wel”, relativeert Runherd. “We hebben UDIROS achterhaald en zo het er nu voor staat kunnen we beginnen met een thuiswedstrijd. En tegen wie dat is zien we na volgende week wel.”
In het Friese Nieuwehorne zat het niet tegen. Na een half uur spelen raken Glen Marsman en Dennis Fernim randje zestien in duel met een tegenstander. Die gaat tegen de vlakte en de arbiter van dienst wijst na een scherp fluitsignaal richting stip. “Nee hè, daar gaan we weer, dacht ik”, blikt Runherd terug. Routinier Arnold van der Woude weigert het presentje uit te pakken en lepelt het leer naast. Tijdens de drinkpauze zet Runherd de zaak op scherp. Balkbrug is bij de les. De thuisclub komt met de schrik vrij als Lennart Baas na een splijtende pass van Marsman op de keeper stuit, maar even later is het bingo. Steven Zwiers is voorbereider, Baas het bejubelde middelpunt. Na de thee mag Joey Overes zijn kist verlaten om een strafschop te bevorderen tot doelpunt. Een licht handsballetje was oorzaak van dit zware vonnis. Overes is op zijn taak berekend en De Balk zit op rozen. De thuisclub is niet bij machte om de opgelopen schade te repareren. De 0-2 blijft staan tot de voorlaatste minuut. UDIROS werpt de handdoek en invaller Freek Haveman gooit er nog een sprint tegenaan. Tikje opzij naar de meegelopen Baas en het is 0-3. “Verdiend en een leuke opsteker richting de nacompetitie”, luidt Runherd’s oordeel.

Stand 4A: Oranje Zwart 21-48, Steenwijk 21-47, De Blesse 21-46, Steenwijkerwold 21-44, Wacker 21-43, RKO 21-26, Kraggenburg 21-25, Ulu Spor 21-22, VWC 21-21, Balkbrug 20-15 (26-47), UDIROS 21-15 (25-65) en Aengwirden 21-7.

(Archief)foto: Middenveldstrateeg Wouter Scholte kan terugzien op een prima wedstrijd.

Verslag/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.