Spelplezier spat er van af tijdens toernooi voor G-voetballers

.

OMMEN – Het hoofdveld van v.v. OZC was zaterdag de arena waar het Flater G-voetbaltoernooi werd afgewerkt. Aan hoofdsponsor Henk Smit van café-restaurant Flater de eer om met een ferme trap het voetbalevenement voor sporters met een beperking te openen. Daarna ontvlamde de strijd om de felbegeerde cup, een replica van de wereldcup, welke op een tafel aan de rand van het speelveld stond te lonken en pronken.

Enkele spelers van Ommen 2 waagden het voorzichtig met de hoofdprijs te poseren, ondanks een 4-0 nederlaag in de openingswedstrijd. Het was de Goden verzoeken en het ging dan ook in het tweede duel tegen Excelsior ’31 catastrofaal mis. De tactiek van de coaches Hans Pat en Henk Kamphuis grensde aan zelfmoord. Veel te aanvallend. De verdediging werd zwaar verwaarloosd en een tsunami aan aanvallen golfde af op de dappere doelman Gerco de Jong. Ondanks enkele spectaculaire reddingen was er voor hem geen houden aan. De rechterschoen vloog door de lucht en een kogel teisterde de billen van Gerco. Het was kunst en vliegwerk in optima forma. Zwaar in tegenstelling tot het ophogen van de score daalde het humeur van de doelwachter van Ommen. Een toeschouwer trachtte hem te troosten met de boodschap, “jammer keeper, jij kunt het ook niet alleen.” Na weer een doelpunt gaf Gerco uiting aan het feit dat hij zich door zijn defensie in de steek gelaten voelde. Wanhopig gingen de handen ten hemel, waarbij de doelwachter uiting gaf aan zijn onvrede, “hééé, ik kan het toch ook niet alleen.”

Ommen 1 deed het qua resultaat beter. De krachtploeg van coach Jos Hoekman zat verdedigend waterdicht, met als strenge bewakers Nicolien Dunnewind en Gerben Koppelman. Voorin kunnen de snelle aanvallers Sem van Boven en Gillian een mannetje passeren en heeft Sem van Boven dynamiet in zijn rechter. Ondertussen plukt Mark de Waard tegenstanders met snode plannen keer op keer het balletje van de schoen. Toch hield Koppelman een slag om de arm, bij navraag of na afloop van het evenement de cup naar zijn team ging. “Vorig jaar zei ik van wel en toen ging het mis, dus daar waag ik me niet aan”, vertelde de assistent-elftalleider van OZC en rots in de branding van Ommen 1.

Het was maar goed dat de afweerspeler geen belofte deed die niet hij niet waar kon maken. Na drie overduidelijke zeges in de poule, ging het in de finale mis tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. “Die gingen de duels net wat harder in dan wij”, analyseerde ‘de Mathijs de Ligt van Ommen1’. “Jammer, maar we hebben het goed gedaan. We zijn een vriendenteam. Voetballen veel samen. Zo leren we veel van elkaar. Hat was een mooie dag en volgend jaar is er weer een kans. Misschien dat we dan eerste kunnen worden.”

Verslag: Willem Lampe

Zie www.gvoetbalommen.nl.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.