Snelle duiven van Gerard Wolters

OMMEN – Voor een vlucht vanuit de Belgische plaats Chimay werden door de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 222 duiven ingekorfd. Door een regenstoring welke zaterdag in de ochtenduren boven de Ardennnen lag, duurde het tot in de middag voordat het startschot gegeven werd voor deze hemelsbreed 312 kilometer lange wedvlucht. De duiven kozen hier het luchtruim om 12.35 uur. Door de stevige noordenwind wisten de duiven geen hoge snelheden te behalen. Het was de 393, een duivinnetje van het jaar 2015 die om 17.12 uur met een gemiddelde snelheid van 68 kilometer per uur als eerste het hok van Gerard Wolters aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren wist te bereiken.

De eerste tien van het concours Chimay: Gerard Wolters 1, 2, 3 en 9; Jan van der Veen 4; Gebroeders Ramaker 5, 6 en 7; Piet Harmsen 8; Rieks Hazelhorst 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.