Selectie ACO valt podium aan op NK masters

OMMEN / GOUDA – In Gouda werd onlangs het NK-outdoor atletiek voor masters (atleten boven de 35 jaar) gehouden. De organisatie was in handen van atletiekvereniging AV Gouda.

Drie selectieleden van ACO van Elderen uit Ommen schreven in voor diverse onderdelen. En of Ommen een woordje meespreekt in de atletiekwereld. De score was imposant, met liefst vijf podiumplaatsen.

Sprintster Jolanda Assink (V45), sinds kort bij de sprintselectie, pakte brons op haar 100 meter in een rappe 14.71 seconden. Ook scoorde het sprintkanon zilver op haar 200 meter in een tijd die gezien mocht worden, 30.83 seconden.

Mila-man (middenlange afstand) Fred Sluis (M55) deed goede zaken op zijn 1500 meter. Na een tactische, zuinig gelopen race, kon hij in de laatste ronde flink versnellen. Het goud bleef buiten bereik, maar zijn snelle 4.44.77 minuten leverde deze senior een zilveren medaille op.

In de categorie V40 schreef Yvonne Meijer zich in voor de 1500 meter en de 400 meter sprint.
Het eiervrouwtje uit Witharen leverde een dijk van een prestatie. Op de 1500 meter liet Meijer de chronometer stoppen bij 4.49.62 minuten. Niemand was sneller. Ook wereldkampioene Nicole Weiting niet. De kersverse nationale kampioen 1500 meter bij de vrouwen komt, welzeker, uit het bescheiden Witharen.

Drie uur na de sensationele overwinning op de 1500 meter stond Meijer al weer klaar om te scoren op de 400 meter. Zou ze nog in de flow zitten? Ja dus. Goedemorgen. Springveren in de schoentjes? Echt niet, maar je zou het bijna geloven. Tik, ik, tik, en binnen. Wow 65.04 seconden. Naast een nieuw persoonlijk record een nooit eerder gelopen tijd binnen de vereniging en dus tevens een clubrecord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.