SamenLoop voor Hoop Ommen

25 en 26 mei 2019 – Atletiekbaan ACO van Elderen, Sportlaan 1 in Ommen

SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een evenement van het KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt samen met lotgenoten stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland op verschillende plekken door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter.

De SamenLoop voor Hoop in Ommen wordt op 25 en 25 mei door zo’n 40 vrijwilligers georganiseerd. Iedere vrijwilliger is onderdeel van een commissie en samen dragen zij er zorg voor dat de SamenLoop voor Hoop in Ommen een geslaagd evenement gaat worden.Tijdens de SamenLoop voor Hoop vormen een aantal ceremonies een vast onderdeel en verder zal er speciaal voor kinderen een KinderLoop georganiseerd worden.

Openingsceremonie

Een SamenLoop start altijd met een openingsceremonie. Hierbij lopen onder warme aanmoediging van alle aanwezigen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn – de eregasten – samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laat men zien dat we er voor elkaar zijn en dat er HOOP is.

De openingsceremonie van de SamenLoop voor Hoop in Ommen start op zaterdag 25 mei om 13.45u, zodat om 14.00u de 24uurs klok gestart kan worden.

Kaarsenceremonie

Als het donker wordt worden de kaarsen aangestoken, waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Tijdens de kaarsenceremonie kan geluisterd worden naar persoonlijke verhalen en naar passende muziek. Een vaak emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat om elkaar te steunen en mensen die overleden zijn te herdenken.
De kaarsenceremonie in Ommen start om 23.00u en hierbij komt als speciale gast Ernst-Daniël Smid. Samen met zijn dochter Coosje zal hij iets heel indrukwekkends en bijzonders maken van de kaarsenceremonie.

Slotceremonie

Na 24 uur, lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Aansluitend wordt er op het podium het eindbedrag bekend gemaakt. De slotceremonie in Ommen zal starten op zondag 26 mei om 14.00u.

KinderLoop

Tijdens de speciale KinderLoop wordt er een uur lang met zoveel mogelijk kinderen gelopen om geld in te zamelen voor kinderkanker. Het geld dat opgehaald wordt gaat naar een onderzoek voor nieuwe medicijnen voor leukemie bij kinderen. Het Prinses Maxima Centrum voert dit onderzoek uit. Aan het eind van de KinderLoop zal gelijk het eindbedrag bekend gemaakt worden. Voor, tijdens en na de KinderLoop is er een speciaal programma voor kinderen met een hoop muziek en gezelligheid. Ook is er aandacht voor het onderzoek waar het geld naar toe zal gaan.
De KinderLoop start op zaterdag 25 mei om 17.00u en om 18.00u zal het eindbedrag bekend gemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.