Sallands Bachkoor wint Cultuurprijs Ommen

OMMEN – Het Sallands Bachkoor ontving op maandagavond de Cultuurprijs Ommen uit handen van wethouder Ko Scheele. Met de Cultuurprijs toont de gemeente Ommen haar waardering voor individuele personen of organisaties die zich inzetten voor het culturele leven in Ommen.

Een jury van deskundigen en inwoners van Ommen verkozen het Sallands Bachkoor tot winnaar van de prijs. Inwoners konden de afgelopen maanden kandidaten aandragen voor de Cultuurprijs. De jury heeft uit alle aanmeldingen een selectie gemaakt van drie kandidaten. Inwoners van Ommen konden vervolgens hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden: het Sallands Bachkoor, Carbid Team Ommen en Ccoba (Culturele Commissie Bibliotheek Activiteiten). De stem van de inwoners telde even zwaar mee als de stem van de jury.

Tijdens een feestelijke avond met verschillende soorten optredens in de Carrousel werd bekend gemaakt dat het Sallands Bachkoor zich winnaar mag noemen van de Cultuurprijs Ommen 2019. Ze ontvingen een geldprijs van 1.000 euro. “Het Sallands Bachkoor geeft al 40 jaar concerten op een hoog amateurniveau met professionele orkesten en gerenommeerde solisten. Een uitzonderlijke prestatie. We zijn dan ook blij de Cultuurprijs 2019 aan het koor te mogen overhandigen”, aldus wethouder Ko Scheele.

Tijdens de prijsuitreiking waren er optredens van Dansstudio 85, muziekschool PianoForte, Nelly Armenian (piano) en Héctor Morcillo Sánchez (viool) en het Sallands Bachkoor. Er werden gedichten voorgedragen door de junior stadsdichter Lilou Kleine Staarman en stadsdichter Jannes Kuik, die deze avond zijn titel overdroeg aan de nieuwe stadsdichter Viviane Rose.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.