Home / / Saam welzijn gaat de wijk in vanwege JOOP

Saam welzijn gaat de wijk in vanwege JOOP

NIEUWLEUSEN – Team Nieuwleusen van Saam welzijn gaat met de bakfiets de aankomende drie woensdagen de wijk in. “We zitten dan wel veel in de Spil, maar we willen vaker actief zijn in de wijk, er op af gaan. In gesprek met jong en oud, weten wat er speelt in Nieuwleusen en de burger beter leren kennen. Daarnaast willen we de JOP, die op het terrein van de Spil staat, opfleuren met een kunstwerk. Een kunstwerk dat gaat over Nieuwleusen,” vertelt opbouwwerker Marlon Kuiper.

Nieuwleusen van vroeger en nu, door de ogen van kinderen, jongeren en ouderen

“Dat de JOP alleen voor jongeren is, is ook achterhaald,” vertelt Hendrik Jan van den Berg. “De JOP is voor jong en oud, vandaar de naamsverandering JOOP; Jong en Oud Ontmoetings Plek. Het kunstwerk op de JOOP wordt mede mogelijk gemaakt door leerlingen van het Agnieten College; door middel van moodboards willen we de kunstenaars inspireren en de JOOP van en voor iedereen uit Nieuwleusen maken.Tijdens de middagen dat de welzijnswerkers de wijk in gaan, is er de gelegenheid om te vertellen hoe en wat Nieuwleusen uniek maakt en waar nog kansen liggen. Voor de JOOP hebben we input nodig van iedereen uit Nieuwleusen. De burger kan ons vertellen wat Nieuwleusen bijzonder en uniek maakt; vroeger, nu en in de toekomst zodat de kunstenaars dit kunnen vertolken op de JOOP.”

Op 8, 15 en 22 mei gaan de welzijnswerkers van Saam welzijn, gezamenlijk de wijk in. Meer informatie over de JOOP of meedenken? Neem contact op met jongerenwerker Hendrik Jan via www.saamwelzijn.nl.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.