Ruim 1.000 scouts maken zich in Ommen klaar voor Amerikaans avontuur

OMMEN – In Ommen bereiden ruim 1.000 Nederlandse jongeren zich komend weekend voor op de Wereld Jamboree. Dat is een internationaal scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd, waar ruim 40.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen komen. Komende zomer vindt het evenement plaats in de Verenigde Staten.

Het programma van komend weekend, het contingentskamp, bestaat enerzijds uit de laatste voorbereidingen voor de reis en het verblijf in Amerika, waarbij de nadruk ligt op culturele verschillen en uitwisseling. Anderzijds is er ruimte voor kennismaking met de andere deelnemers uit Nederland en het samen aangaan van buitensport- en samenwerkingsuitdagingen. Ook is er tijd voor een feest en een spectaculaire opening en sluiting. Na dit weekend is iedereen klaar om naar Amerika te vertrekken en zijn de voorbereidingen afgerond.

Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit negentien troepen, bestaande uit ongeveer 36 kinderen en vier begeleiders, die ondersteund worden door het zogeheten contingent management team. Zij zorgen voor de organisatie van onder meer materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Amerika inzet als onderdeel van het International Service Team (IST), als medewerker voor de Amerikaanse organisatie.

World Scout Jamboree

De World Scout Jamboree is een vierjaarlijks kamp voor scouts van over de hele wereld. Er doen ongeveer 40.000 scouts aan mee uit 150 verschillende landen. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd. In 2019 organiseert Amerika de World Scout Jamboree van 22 juli tot en met 2 augustus 2019.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.