Retourtje Ommen: Dat is uit de kunst

In Ommen en omgeving zijn meerdere bijzondere kunstwerken te zien, en het is leuk om de komende tijd hieraan aandacht te besteden. Dit onder het motto: Dat is uit de kunst in Ommen. De quizvraag van deze week heeft dan ook alles te maken met een bijzonder kunstwerk in Ommen.

Allereerst het juiste antwoord op de vraag van vorige week: Wie weet waar deze fraaie molen bij avondlicht staat en hoe deze molen heet? Deze molen staat aan de Zwolseweg in Ommen en heet De Konijnenbelt, ook wel bekend als Knienbelds mölle. Het is de oudste molen in Ommen (bouwjaar 1806), en is vernoemd naar de bouwer en molenaar Hendrik Konijnenbelt. In De Konijnenbelt is tijdens de zomermaanden en tijdens de Ommer Bissingh een kunstexpositie met als titel ‘Kunst onder de wieken’. Verder kan deze molen op afspraak worden bezichtigd. Voor meer info, klik hier.

De vraag van de week: Dit kunstwerk bestaat uit zes ijzeren gietstukken die verwijzen naar onderdelen van de historische Hessenwagens zoals wielen, as, achterkant en emmer. Op welke plek in Ommen is dit bijzondere kunstwerk te zien? Volgende week zaterdag het juiste antwoord. Een heel gezellig en zonnig weekeinde gewenst.

Miny Vroegindewey
https://www.facebook.com/Vanuit-het-Ommer-Bos-1369800299829031/

https://digitalewandelaar.blogspot.com/

Foto: Kunstwerk Onderdelen hessenwagen (eigen foto)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.