Regionale coureurs in actie tijdens internationale Alpe Adria cup

  NIEUWLEUSEN – Komend weekend rijden Justin Fokkert uit Dalfsen en Leon Stolte uit Nieuwleusen mee als gastrijder in wedstrijden om het Alpe Adria International Motorcycle Championschip. Dit internationaal kampioenschap doet voor de eerste keer Nederland aan. Er wordt in diverse klassen gestreden.

  Foto: JTS Fotografie

  De gastrijders zullen zich vrijdag en/of zaterdag eerst moeten kwalificeren. Voor Stolte is het de eerste kennismaking met een race waar het merendeel van de rijders bestaat uit buitenlandse coureurs. Justin Fokkert die normaal uitkomt in de Spaanse ETC kampioenschap is dit wel gewend. Omdat beide coureurs ondersteund worden door Eveno Racing uit Gramsbergen rijden ze eenmalig mee. Eveno Racing houdt dit weekend op zondag samen met Ernst Dubbink Racing uit Daarle de jaarlijkse sponsordag tijdens de races. Doordat Fokkert en nog twee andere ondersteunde coureurs hoofdzakelijk in het buitenland rijden is dit de uitgelezen kans om de sponsoren en andere belangstellenden te verwelkomen in de door START Racing geleverde hospitality-tent. Verder heeft Eveno ook een pitbox tot zijn beschikking. Dus de ideale gelegenheid om eens achter de schermen te kijken bij een internationale race van deze regionale coureurs. De toegang tot de tribune en paddock is vrij.

  Beide rijders zullen zich in nog wel moeten kwalificeren voor de races. Justin Fokkert rijdt de kwalificaties voor de Honda Talent Cup op zaterdag en zondag alvorens hij van start gaat in zijn race op zondagmiddag om 12.45 uur. Leon Stolte gaat van start in twee Supersport300 wedstrijden. De eerste race is op zaterdag om 14.05 uur en zondag de tweede om 13.30 uur. Stolte heeft dit seizoen al drie wedstrijden gereden op het TT-circuit van Assen in de OW cup. Daar rijdt hij in de Supercup300, tussen allemaal snellere coureurs in de ProCup600. Nu kan hij zich op zijn Ten Kate Honda CBR500 meten met coureurs die op motoren rijden van hetzelfde kaliber.

  Op vrijdag 31 mei rijdt Fokkert om 9.00 en 13.45 uur de eerste trainingssessies van telkens een half uur en om 9.35 uur en 14.20 uur gaat Leon Stolte de baan op voor de trainingen. De kwalificatie training voor Stolte is zaterdag om 10.00 uur en voor Fokkert om 12.00 uur. Deze kwalificatie is bepalend voor de startopstelling tijdens de races.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.