Home / / Proef met silhouetten van ree en das langs wegen in Ommen

Proef met silhouetten van ree en das langs wegen in Ommen

OMMEN – Landschap Overijssel start onder meer in de gemeente Ommen een pilot met natuurgetrouwe silhouetten langs 60 kilometer wegen. Doel is hiermee het aantal aanrijdingen dat plaatsvindt met reeën en dassen omlaag te brengen.

Jaarlijks sterven duizenden dieren door aanrijdingen. In Overijssel gaat het om zo’n 900 reeën en tientallen dassen. Er zijn steeds meer wegen en auto’s in het buitengebied. De beste oplossingen zijn snelheidsbeperkende maatregelen en het aanleggen van faunavoorzieningen om zoveel mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen en dieren te helpen bij hun oversteek. Omdat dit niet op elke locatie kan, zoekt Landschap Overijssel naar nieuwe hulpmiddelen.

“Met het plaatsen van natuurgetrouwe silhouetten van reeën en dassen langs de weg, worden automobilisten er op gewezen dat reeën en dassen in dat gebied voorkomen en dat ze daar alert op moeten zijn”, aldus het Landschap.

Voorzichtiger rijden
De pilot wordt uitgevoerd op plekken waar herhaaldelijk reeën en dassen worden aangereden. De afbeeldingen, ook wel silhouetten genoemd, worden in de bosrand geplaatst. Na een jaar wordt geëvalueerd of de pilot heeft geleid tot een afname van het aantal aanrijdingen en of automobilisten daadwerkelijk voorzichtiger zijn gaan rijden op de meest cruciale wegen.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.