Prima generale repetitie voor Vilsteren

VILSTEREN – Vilsteren had een prima generale repetitie voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Hendri Zwinselman reisde af naar Wilhelminaoord. Tegenstander Old Forward voetbalde niet meer voor een prijs. Bij de bezoekers uit het Vechtdal ligt het startbewijs voor de nacompetitie al wekenlang in de bovenste bureaula van de wedstrijdsecretaris. De match in het koloniedorp was het sluitstuk van de reguliere competitie. Voor de bezoekers wordt het daarna menens.
Wie Old Forward zegt, zegt Jacob Room. Slaag je er in de doelpuntenmachine lam te leggen, dan is de kolonieploeg zo goed als gevloerd. Die eer komt Lars Noordman toe, een van de jonkies die succesvol door Hendri Zwinselman is ingepast dit seizoen. Room komt in het stuk nauwelijks voor, weet wel een keer te scoren, maar op dat moment staat Vilsteren als met 2-0 voor.
“Valt tegen hè”, gekscheert Zwinselman als de verslaggever hem vraagt naar het verloop van de wedstrijd. 1-7 is de stand na 90 minuten voetbal, of eigenlijk 87. “De scheids floot vroeg af. Old Forward lag op apegapen. Het was mooi geweest. We hebben ze echt stuk gespeeld.” Chiel Mars en Henri Tuin vinden voor de thee het net. Zoals gezegd kan alleen Room antwoorden namens de thuisclub. Na de thee schakelen de gele wapendragers bij. Justus von Martels, Jari Vlierman, Stijn Niens en de twee keer prijs schietende Wouter Mars geven de score een dramatische aanblik voor wie supporter is van de club uit Wilhelminaoord.
Tussen de geluiden van de onthoofding van bierflesjes en het gesis van garende speklappen door blikt Zwinselman vooruit. “Ach ja, einde seizoen hè, barbecue bij mij in de tuin. Nu de nacompetitie. Thuis tegen Balkbrug. We gaan het zien. Zij hebben wat te verliezen, wij alleen maar te winnen. Het zijn wedstrijden op zich. Die laten zich lastig voorspellen. De vraag is: wie heeft de zenuwen het best in bedwang. We gaan het zien.”
Zondag om twee uur op de Molenesch, Vilsteren-Balkbrug. De verliezer valt af en komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse.

Eindstand 5A: Hoonhorst 26-66, Vilsteren 26-59, DVSV 26-58, IJhorst 26-49, BEW 26-47, Kuinre 26-43, Uffelte 26-38, Giethoorn 26-36, Old Forward 26-35 (59-58), Scheerwolde 26-29, Blankenham 26-24, Diever/Wapse 26-19, Wapserveen 26-10 (-3) en Willemsoord 26-6.

Routinier Henri Tuin kopt de 0-2 binnen.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.