OZC veroordeelt Voorwaarts tot nacompetitie

WESTERHAAR – In de laatste competitiewedstrijd was er zaterdagmiddag voor thuisclub Voorwaarts niet zozeer veel te winnen, maar veel te verliezen. Slechts een klein kansje had de equipe van Tim Nijzink. Zelf winnen en dan maar hopen dat DES struikelt bij Juliana ’32 in Hengelo.

Nou ja, de supporters hoefden na afloop niks te checken. De competitie krijgt een vervolg, waarin ‘Sempre Avanti’ alleen maar kan verliezen. Het hoogst haalbare via de nacompetitie is behoud van de status als derdeklasser. Die zorgen heeft OZC niet. De selectie van trainer Martijn Berger is klaar en eindigde onbezorgd in het middenrif van 3D. De geelhemden speelden nimmer een hoofdrol deze jaargang, daarvoor acteerde het te wisselvallig. Ook in Westerhaar ging het niet vanzelf.

Het ging aanvankelijk crescendo. Na een paar minuutjes ballen is Jesse de Lange de meest wakkere van allemaal en rondt voorbereidend werk van Tom Simons af. Lange tijd gebeurt er niet veel op ’t Twistveen. De hoop keert terug bij het thuisfront als Tim Harms de gelijkmaker in de touwen werkt. De oranjehemden zijn nog niet uitgejuicht of staan alweer in de min. Tom Simons heeft geen hulp nodig en is zowel voorbereider als afmaker bij de winnende treffer. OZC neemt afscheid van de jaargang 2018-2019 met een nipte 1-2 overwinning.

Stand 3D: PH 26-69, Bergentheim 26-56, Quick ’20 26-53, Kloosterhaar 26-41, Hellendoorn 26-39, OZC 26-37, ASV ’57 26-34, SVVN 26-32 (48-59), Mariënberg 26-32 (46-58), Wilhelminaschool 26-32 (44-56), DES 26-30, Voorwaarts V 26-25, Juliana ’32 26-22 en Blauw Wit ’66 26-12.

De defensie van OZC in de verdrukking, in het uitduel met Voorwaarts (archieffoto)

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.