OZC scherper dan buurman Mariënberg

OMMEN – Behoudens de sportieve eer viel er niets meer te winnen in de gemeentelijke derby OZC versus Mariënberg. De thuisclub is veilig. Net als bezoekers uit Beerzerveld. Wel stond er nog een rekening open. In het kanaaldorp had de ploeg van Martijn Berger een flinke tik uitgedeeld. Op het eigen Westerpark ging de equipe van Niels van ’t Hoog met 1-4 onderuit. Revanche op het scherpst van de snede, of lief zijn voor elkaar?

Het was OZC dat op eigen veld veel gretiger voor de dag kwam dan de bezoekers. Eigenlijk was het een wonder dat het bij rust nog maar 1-0 stond. Nauwelijks op gang liet Nick Runhart, later verkozen tot ‘man van de wedstrijd’, doelman Thijs Altena schrikken. Zijn poging van immens grote afstand verdween maar nipt over de deklat. Een ‘wake-up call’? Vergeet het maar. Bij elk duel kwam een geelhemd als winnaar tevoorschijn. Mariënberg speelde kakkerig. Kok was dicht bij 1-0, maar kwam een teentje te kort. Uitstel van executie.

Corner Lars Dunnewind en een rake knik van Marvin Veerman, die profiteerde van een collectief middagdutje bij de Beerzervelders. Jesse de Lange komt een paar keer door op rechts, maar heeft het vizier net niet scherp genoeg staan. Doelman Altena is wanhopig. “Kom op scherper met elkaar”, luidt zijn vergeefse smeekbede. Toch haalt de doelman verder schadevrij de rust. Na de thee is Dani van der Veen nergens te bekennen als Tom Simons wordt aangespeeld. Een droge knal van de rechterspits en Altena mag voor de tweede keer vissen. Als Harm-Jan Tip zijn collega-banddrager aan de andere kant Michael Zweers bespringt slaat de vlam in de pan en beide aanvoerders mogen douchen van arbiter Moeken. Mariënberg baalt van het Salomons-oordeel van de leidsman uit Hardenberg, maar komt eindelijk wat beter in de wedstrijd. Er verschijnt venijn en gif in het spel van de gasten. Kansjes komen, maar het is te laat om het tij te keren. Met tien tegen tien en een terechte 2-0 stand fluit Moeken na negentig minuten ‘de burenruzie’ tot een eind.

Opstelling: Rob Schuldink; Runhart, Merjenburgh, Ramon Schuldink, Makkinga; Kok, Tip, Dunnewind; De Lange (65. Erwin Schuldink), Veerman (77. Schoemaker), Simons.

Stand 3D: PH 25-68, Bergentheim 25-53, Quick ’20 25-50, Kloosterhaar 25-40, Hellendoorn 25-39, ASV ’57 25-34 (58-55), OZC 25-34 (40-45), SVVN 25-32, Mariënberg 25-29 (42-56), Wilhelminaschool 25-29 (41-55), DES 25-27, Voorwaarts V 25-25, Juliana ’32 25-22 en Blauw Wit ’66 25-12.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.