OZC al zestig jaar een begrip in Ommen

Herinneringsglossy ‘Van Paardeweide tot Westbroek’

OMMEN – Zestig jaar geleden, op 22 april 1959 werd in café Stegeman aan de Markt zaterdagvoetbalclub OZC opgericht. Zaterdag 18 mei werd de verjaardag gevierd in en rond clubhuis de Treffer, op sportpark Westbroek. Hoogtepunt was de uitreiking van het glossy herinneringsboek ’60 jaar OZC’.

Uit handen van voorzitter Willem van Wijngaarden ontvingen de ereleden Jan Warmelink, Henk Steen en Henk Boeve het eerste exemplaar van dit officieuze jubileumboek, met de subtitel ‘Van Paardeweide tot Westbroek’. Clubgebouw de Treffer was met ruim 400 gasten goed gevuld. In de tent naast de kantine trakteerde de band KIX de gele familie op een spetterend optreden. Een wervelwind aan muzikale krakers raasde voorbij, van disco tot rock en van pop tot Nederlandstalig. De bijeenkomst werd opgeluisterd met een komische conference door oud-OZC’er én oud Ommenaar, of moeten we zeggen Witharenees Mannes Schoppink. Het gelach na de zoveelste grap of hilarische anekdote bulderde bijna een half uur door het clubgebouw. Mannes had de lachers op zijn hand, iets wat tot in de wijde omtrek te horen moet zijn geweest. Uiteraard had het merendeel van zijn repertoire te maken met de geelzwarte OZC-familie. En zo werden de hele avond mooie herinneringen opgehaald, onder het genot van wat gele rakker en Live Cooking, verzorgd door ‘Culinair bij u Thuis’ uit Ommen.

Speciale aandacht was er voor het G-voetbal. Het project werd opgestart samen met de buren van OVC ’21 en mag gezien worden als de eerste stap in het samen optrekken van de twee lokale voetbalclubs. Het G-voetbal pakt in Ommen uit als een schot in de roos. Op zaterdagmiddag 25 mei is sportpark Westbroek de locatie waar een groot toernooi voor G-voetballers wordt afgewerkt. Zie www.vvozc.nl.

Tekst: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.