OVC ’21 walst Pesse aan gruzelementen

OMMEN/PESSE – Of er een beetje wat te doen is in Pesse? Nou en of! Billboards doen gewag van de muzikale storm welke in Pesse heeft gewoed. Moeders houdt uw dochters in huis want pomperdepomperdepom (basloopje) Level 42 doet het jeugdig gepeupel het hoofd op hol slaan met de hit ‘Lessons in Love’. Golden Earring verwijst met de hit Paradise in distress, naar de voetbalcrisis in het dorp, want, ietwat vrij vertaald, ‘Pesse in nood’. Komen we zo op terug.

Muziekweekend Pesse. Fest im Dorf! Op elke straathoek wordt gewag gemaakt van de muzikale commotie. Koning Voetbal speelt de tweede viool. Pesse was titelkandidaat nummer een. Tot voor een week terug. Kampioenskoorts heeft Pesse verlamd. Na een heel seizoen de lakens in 4E te hebben uitgedeeld, is het initiatief overgedragen aan HODO. De Hollandschevelders hebben aan een remise bij laagvlieger DVC ’59 genoeg om de champagnefles te ontkurken. Na de teleurstelling wenkt de nacompetitie als troostprijs en omleidingroute naar de derde klasse. Maar stel dat HODO verliest in Nieuw-Dordrecht, dan kun je jezelf wel voor de kop slaan als je niet wint van OVC ’21. Dus mocht op een gemotiveerd Pesse worden gerekend.

Misschien dat de 0-3 tussenstand bij DVC ’59 – HODO verlammend werkte op het gemoed van de ploeg van John Kramer. Maar dat is te gemakkelijk en daarmee worden de bezoekers uit Ommen tekort gedaan.
Voetbal is af en toe een vreemd en bizar spelletje. Ruststand 2-0. Totaal in contrast met de spelverhouding. Robin Meijerink raakt de paal en Jeroen Legebeke de lat. Pesse is effectiever en heeft Remmert Verbrugge in de gelederen. Zijn rugnummer blijft verborgen onder lange dreadlocks. De blanke rastaman komt in het stuk amper voor, maar staat op de juiste plaats om de thuisclub naar 1-0 te koppen. Niet veel later legt ‘de Witte Bob Marley’ terug op Ezra Meijer die het scorebord opkrikt naar 2-0. De supporters uit het Vechtdal weten waar het aan schort. Wie rept over pech wordt overruled. “We scoren veel te moeilijk.”

De stelling wordt wreed vertrapt. De formatie van Freek Goeree knokt zich in de wedstrijd. Nauwelijks op gang knikt Tyron Schokker een voorzet van Stefan Herbrink binnen. Legebeke duikt het leer achterna. Haast. Gretigheid straalt van de Ommenaren. Verbrugge denkt dat het klaar is en stapt uit de wedstrijd. Die komt echter nu pas goed op gang. Herbrink tikt de gelijkmaker achter Ruben Waninge en even later zet Dennis ter Burg de zaak op scherp. 2-3. Pesse is van slag. Middenvelder Patrick Poeste is woest en uit zijn frustratie, “kom op Pesse, dit is een wanvertoning.” Showtime. Weer is Herbrink alles en iedereen te snel af. Ook doelman Waninge, 2-4. Schokker heeft de dag van zijn leven en wint op kracht elk persoonlijk duel. Na de 2-5 van zijn voet gaat hij voor een hattrick, wat hem lukt. 2-6. Wat een pot! Pesse in mineur richting nacompetitie. OVC ’21 is klaar en heeft het seizoen 2018-2019 groots afgesloten. Hulde!

Opstelling: Nadolny; Leuninge (59. Ningbers), De Wit, Meijerink, Haverkort; Mulder, Ter Burg, Van Haarlem; Legebeke, Schokker, Herbrink (86. Meulenbelt).

Stand 4E: HODO 26-63, Pesse 26-58, Titan 26-50, KSC 26-49, OVC ’21 26-48, Sweel 26-41, Bargeres 26-36, EHS ’85 26-29, VIOS (O) 26-27, EHS ’85 25-26, Schoonebeek 26-26 (41-55), DSC ’65 26-26 (27-49), Wijster 26-25, DVC ’59 25-17 en Witteveense Boys 25-12.

Foto: OVC ’21 zet druk op het doel van Pesse. Doelman Ruben Waninge is waakzaam.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.