Home / / OVC ’21 versmeert kans na kans in Nieuw-Dordrecht

OVC ’21 versmeert kans na kans in Nieuw-Dordrecht

NIEUW-DORDRECHT – Na een teleurstellende 1-1 tegen laagvlieger DVC ’59 ziet OVC ’21 ziet de kans op een startbewijs voor de nacompetitie verschrompelen. De ploeg van Freek Goeree verloor terrein op concurrent KSC, dat Schoonebeek op eigen terrein met 1-3 terugwees. De vierde stek op de eindlijst raakt uit zicht en daar werd stevig van gebaald op de prairie in Nieuw-Dordrecht.
Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht in het Drentse aardappelland. Goeree moest wegens gebrek aan mankracht shoppen bij zowel het zaterdagteam, alsmede de jeugd. De voetbaloude frontsoldaten Jeroen Legebeke en Alfons Fenijn lieten de club niet zakken en draaiden moeiteloos mee. Verder vielen de uit beeld geraakte Stefan Herbrink en junior Jeffrey van Haarlem goed in, maar het was niet genoeg voor de zege tegen het in doodsstrijd verkerende DVC ’59.
Goeree heeft nog een mooie pikzwarte kuif, maar de vraag is hoe lang nog. De trainer van de bezoekers uit Ommen moet tot zijn afgrijzen hebben gezien dat de mooiste kansen om zeep werden geholpen op sportpark Bloemendaal. Grijze haren krijg je er van. Nee, natuurlijk niet, dat gebeurt niet expres, maar het geeft wel aan waar het aan schort bij de blauwhemden. ‘Mijn koninkrijk voor een spits’, moet Goeree gedacht hebben en kwam vingers te kort om de scoringskansen te tellen. Handen voor ogen, net als de toeschouwers, die na de vroege 0-1 dachten dat het een makkelijk middagje ging worden. Niet dus. Er zijn nog geen tien minuten gespeeld als Robin de Wit de bal vanuit een corner tegen de lat kopt. Jeroen Legebeke ontfermt zich over de rebound en ramt de bal in het net. DVC ’59 dreigt onder de voet te worden gelopen. Wesley Haverkort, volgens voorschrift verdediger, slingert keer op keer bruikbare voorzetten voor de goal van de retedrukke Bert Tubben. Schokker en Leuninge dreunen het speeltuig tot vervelens toe richting ballenvanger. Het vizier staat telkenmale te hoog. Als eindelijk de gastheren zich aanvallend melden staat het zomaar 1-1. Dennis ter Burg en Robin de Wit lopen elkaar in de weg en sluipschuttertje Jeffrey Mink profiteert. Nou ja, kan gebeuren. Het offensief gaat door, gescoord wordt er niet. In de rust moet Ter Burg er af en dat is na rust te merken. Er is geen lijn meer te ontdekken in het spel van de bezoekers uit Ommen. Het geouwehoer tegen elkaar begint. Zeuren tegen arbiter De Haas. Verwijten naar elkaar. Boze blikken. Het loopt niet meer en lukt niet meer. DVC ’59 ramt elke bal lukraak weg en trekt een witte muur op. OVC ’21 weet die niet te slechten. Libero Robin Meijerink dreunt een vrije trap buitenkantje paal en in de laatste minuut staat Stefan Herbrink vrij voor Tubben. De doelwachter blijft de situatie meester, tot afgrijzen van de supporters uit Ommen.
Als leidsman Danny de Haas affluit gaan bij de thuisclub de handen de lucht in. De spelers in het blauw druipen af, met chagrijnige koppies richting kleedkamer. De Wit moppert, “we hadden voor rust al tien keer moeten scoren.” Licht overdreven, laten we het houden op de helft. Maar goed voetballegende Johan Cruijff orakelde ooit, ‘as je niet scoort, ken je niet winne!’
Opstelling: Naldolny; M. Mulder, De Wit, Meijerink, Haverkort; Fenijn (76. Meulenbelt), Ter Burg (45. Herbrink), L. Mulder; Leuninge, Schokker, Legebeke (61. Van Haarlem).

Stand 4E: HODO 24-57 (59-13), Pesse 24-57 (50-16), Titan 24-47, KSC 24-45, OVC ’21 24-42, Sweel 24-38, Bargeres 24-33, VIOS (O) 24-27, Wijster 24-25, Schoonebeek 24-23 (38-52), DSC ’59 24-23 (23-43), EHS ’85 24-23 (37-62), DVC ’59 24-14 en Witteveense Boys 24-12.

Bert Tubben, doelwachter van DVC ’59, komt met de schrik vrij, na de zoveelste doelrijpe kans voor OVC ’21.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.