Home / / OVC ’21 kan geen vuist maken in Zweeloo

OVC ’21 kan geen vuist maken in Zweeloo

ZWEELOO – Om uitzicht te houden op een ticket voor de nacompetitie was winst in Zweeloo het enige dat telde voor OVC ’21. Voor thuisclub v.v. Sweel dreigt het seizoen te doven als een nachtkaars. De equipe van trainer Ruud Jalving heeft geen zorgen, de rode streep is ver weg. Richt Sweel het vizier naar boven, dan is er weinig meer te winnen dan enkel de sportieve eer. In de thuiswedstrijd had OVC ’21 lang zicht op de zege. Dat plezier werd in de bijgetrokken tijd verpest door Egbert Vugteveen. Wederom een 1-1 of een anders klinkende remise schiet niet op voor de formatie uit Ommen. Druk houden op concurrent KSC en vol voor de winst in het Land van Bartje, luidde het strijddevies.
Goeree koos voor de volgende basiself. Doel: Nadolny, achter: M. Mulder, De Wit, Meijerink en Haverkort, midden: L. Mulder, Mayilyan en Schuurman, voor: Leuninge, Schokker en Samet. Wissels: 45. Biemans voor Samet en 84. Ningbers voor Mayilyan.
De spoeling wordt dun voor trainer Freek Goeree. Om verschillende redenen kon hij geen beroep op de aartsgevaarlijke dribbelaars Nouri en Herbrink. Aanspeelpunt Zandman was ook niet van de partij, net als kanjerverdediger van Elburg. ‘De kleine’ Meijerink hinkeldepinkelde in burger langs de lijn en ook spelverdeler Ter Burg leunde in burger tegen de afrastering. Gesanctioneerd door de KNVB. Een aderlating, maar goed er stonden elf op het veld. Die moesten het doen. Al voor rust was het overduidelijk dat het een lastige middag ging worden. Het stond 0-0 halverwege, maar dat was een godswonder. Sweel liet een breed spectrum aan kansen onbenut. Doelman Nadozny moest keer op keer zijn kwaliteiten aanspreken en kreeg eenmaal in geslagen positie hulp van het aluminium. De bezoekers uit Ommen konden totaal geen vuist maken en moesten zich beperken tot tegenhouden. Het onvermijdelijke gebeurde kort na de thee. De bal stuiterde randje zestien tegen de arm van Maurice Mulder en de jonge leidsvrouw Anita Hadders wees naar de stip. Vanaf elf meter wist Richard Speelman Nadozny wel te verschalken. 1-0 is overbrugbaar, maar geen supporter langs de kant had er vertrouwen in dit het goed zou komen deze middag. Het was aspergevoetbal, bleek en futloos. Weer was de paal OVC ’21 gunstig gezind, maar het was uitstel van executie. Kort na het zoveelste gelukmomentje was Speelman vanuit een afstandsraket met het hoofd fataal. Oké, als je er voetballend niet door komt, dan maar met lange peren. Met nog een paar minuten op de klok was Stein Leuninge dicht bij een treffer, maar zijn kopbal scheerde rakelings over. Een deel van de supportersschare droop al voor het laatste fluitsignaal teleurgesteld af. De ploeg van Goeree had deze middag niks te vertellen op ’t Alterbarg in Zweeloo.

Stand 4E: Pesse 23-54, HODO 22-51, Titan 23-47, KSC 23-42, OVC ’21 22-38, Sweel 23-38, Bargeres 22-30, VIOS (O) 23-27, Wijster 23-25, Schoonebeek 22-23, EHS ’85 23-20, DSC ’59 22-19, DVC ’59 22-12 en Witteveense Boys 23-12.

Spitsuur voor de goal van Kacper Nadoly, doelwachter van OVC ’21.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker CU Ommen

OMMEN – Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft Marleen Hemstede voorgedragen als lijsttrekker voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.