OVC ’21 heeft geen kind aan VIOS (O)

OMMEN – In de strijd om de derde en laatste periodetitel was het tegen afdaling strijdende DVC ’59 de bananenschil waar OVC ’21 over uitgleed. Die schade is niet meer te herstellen. ‘De Blauwen’ komen nog twee keer in competitieverband in actie. De afsluiter is een klapper. Wie weet kan titelkandidaat Pesse op verplaatsing worden dwarsgezeten, maar goed, eerst VIOS (O) op Westbroek.

In Oosterhesselen weigerde de formatie uit Ommen te winnen. Twee keer werd de bal door de dienstdoende arbiter op de stip gelegd, maar de presentjes waren niet aan de volgelingen van Goeree besteed. Op basis van de ranglijst mocht op winst worden gerekend, maar de thuisploeg vertoont ‘burn-out’ verschijnselen.

Schitterend weer op Westbroek. Zonnetje hoog aan de hemel. De ploegen wachten op het eerste fluitsignaal van arbiter Henk van der Weide. Nog voor de eerste balwenteling springt Goeree van zijn stoel. “Kom op OVC. Bij de les. Vanaf de eerste minuut scherp.” Je merkt dat de trainer van de thuisclub scherpte en gif in het spel eist. Het loopt naar wens. Voor eigen publiek oogt OVC ’21 gretig. Binnen het kwartier jagen laten achtereenvolgens Stein Leuninge, Tyron Schokker en Wesley Haverkort het doelman Roy Koopmans dun door de broek lopen – bij wijze van spreken natuurlijk. Als Dennis ter Burg met microchirurgische precisie vanuit een vrije trap Robin Meijerink vindt, is er geen houden meer aan. Deze 1-0 is een fletse afspiegeling van de veldverhouding. OVC ’21 is oppermachtig.

Na de thee luwt de blauwe tornado niet, maar schakelt bij. Ter Burg stuurt invaller Jeroen Legebeke richting achterlijn. Die trekt de Derbystar volgens het aloude voetbal abc’tje terug, Leuninge haalt uit en laat Koopmans voor de tweede keer vissen. Deze 2-0 is de poort naar een mooie voetbalmiddag, gezien uit Ommer perspectief. De bezoekers uit Oosterhesselen mogen figureren. Alweer raakt Ter Burg de bal perfect. Nu mag de ‘lange Jan van OVC ‘21’ Robin de Wit het werk bekronen. 3-0 en nog een half uur voor de boeg. Enkele supporters uit Drenthe geloven het wel. Het is mooi weer. Dit wordt ‘m niet meer. Helm en weg van dit onheilsoord. De afhakers missen de 4-0, als Schokker attent is, een te korte terugspeelbal van Rafael van der Beek oppikt en verlengt tot in het nylon. De laatste dreun komt van Stijn Schuurman, die op inzet en wilskracht het speeltuig veroverd en achter Kooijmans poeiert. 5-0.

“De beste wedstrijd van dit seizoen”, laat penningmeester Gerrit van Elburg zich ontvallen. Gezien het klaterende applaus na afloop het intrappen van een openstaande deur.

Opstelling: Naldolny; M. Mulder, De Wit, Meijerink (73. Ningbers), Haverkort; Fenijn (60. Schuurman), Ter Burg, L. Mulder; Leuninge, Herbrink (48. Legebeke), Schokker, Leuninge.

Stand 4E: HODO 25-60, Pesse 25-58, Titan 25-50, KSC 25-46, OVC ’21 25-45, Sweel 25-38, Bargeres 25-36, VIOS (O) 25-27, EHS ’85 25-26, Wijster 25-25, Schoonebeek 25-23 (38-55), DSC ’59 25-23 (23-48), DVC ’59 25-17 en Witteveense Boys 25-12.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.