Home / / OV-ambassadeurs organiseren een proefreis in Ommen voor senioren

OV-ambassadeurs organiseren een proefreis in Ommen voor senioren

OMMEN – Tijdens de proefreis op maandag 27 mei laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgt men duidelijk uitgelegd hoe in- en uitgecheckt kan worden met de OV-chipkaart. Ook wordt uitgelegd hoe de kaartautomaat werkt. Daarnaast kan men oefenen met het laden van het reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding krijgt men informatie over het exacte tijdstip en de opstapplaats.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en maandelijkse inloopspreekuren.

Aanmelden kan via: www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130 of te mailen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.