Home / / Oranjefeesten Dalfsen uitbundig gevierd

Oranjefeesten Dalfsen uitbundig gevierd

DALFSEN – Met een bomvol en zeer gevarieerd programma heeft Dalfsen afgelopen weekend de Oranjefeesten weer uitbundig gevierd. Voor jong én oud was er van alles te beleven.

Het begon woensdag al met een kindertheater. Donderdag was er de Oranjemiddag en de fietstocht door de versierde straten en vrijdag de Nacht van Oranje met de Startruck. Het accent lag vooral op de zaterdag met gezinsontbijt met burgemeester Erica van Lente in De Wiekelaar in Oudleusen en de reveille.

Door de natte weersomstandigheden was de organisatie genoodzaakt de kinderspellen in de grote tent te houden. Maar ’s middags konden de vele toeschouwers droog en met een zonnetje genieten van de grote optocht, die door de versierde straten trok.

Hulde was er vooral ook aan de vele deelnemers in de stromende regen die het Jeu de Boulestoernooi afwerkten. Ook de traditionele Drakenrace op de Vecht had niet over belangstelling te klagen. Zondag werden de Oranjefeesten afgesloten met onder andere ’Sing for the King’, de historische dorpswandeling, de Kelner Battle en een cabaretavond.

De Publieksprijs van de straatversiering ging naar De Engberserf. De Teamworkprijs werd toegekend aan de Teeuwserf. Meest originele ontvangst was voor: Stickerstraat-Westerhof-Geert Grote- en de Thomas a Kempisstraat. Het Beste Thema was voor Prins Bernhardstraat. In een spannende Hiawatha Drakenbotenrace versloeg ‘Watermeppers’ na drie jaar op rij winnaar ASC’62. De prijs voor het leukst geklede team was voor Geerdinkserf-Noord.

In de optocht individueel ging de eerste prijs naar Brandweer. Circus Woehlala won in de categorie groepen. In de categorie Praalwagens won bassischool De Spiegel voor basisschool Cazemier uit Oudleusen.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Organisatie Sukerbietenfeest is er, in afwachting van vergunning, klaar voor

LEMELERVELD – Stichting Festiviteiten Lemelerveld, de organisatie van het Sukerbietenfeest, hoopt op een vergunning. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.