Home / / Openluchtbad Olde Vechte verrast met duurzame opening.

Openluchtbad Olde Vechte verrast met duurzame opening.

OMMEN – Het Ommer Openluchtbad Olde Vechte is het nieuwe zwemseizoen vrijdag gestart met een verrassende duurzame onthulling: Burgemeester Hans Vroomen en wethouder Ko Scheele waren uitgenodigd om bij het bad de opening te verrichten van de onlangs in gebruik genomen afdekinstallatie.

Vanaf januari zijn diverse partijen bezig geweest met het aanleggen van deze volautomatische afdekking, waarbij een lamellen deken vanuit een kast over het wateroppervlak geschoven wordt. Onder toeziend oog van de betrokken partijen en onder het genot van een hapje en drankje gaf de burgemeester met een eenvoudige druk op de knop, groen licht voor hopelijk weer een succesvol nieuw zwemseizoen. Door deze investering hoopt het bad 45-50% op haar energierekening te kunnen besparen.

Daarnaast is er geïnvesteerd in onderandere een camerasysteem, een geluidsinstallatie, besturingssoftware en ziet de tuin er weer fantastisch uit (lid van Groene Loper).
Kortom, de vrijwilligers kijken er naar uit u welkom te mogen heten! Wel moet worden opgemerkt dat het voorlopig geen echt lekker zwemweer wordt. Kijk vooral op de site voor de actuele openingstijden. In principe gaat het bad open bij een buitentemperatuur van 18 graden of meer.

Meer infotmatie is te vinden op: www.openluchtbadoldevechte.nl

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.