Home / / Op stap in Beerze

Op stap in Beerze

BEERZE – Landschap Overijssel verzorgt vrijdagavond 17 mei een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee landschapsgidsen wordt een prachtige wandeling gemaakt van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied.

Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf landschappen mogen op vertoon van hun pas gratis mee.

Het Natura 2000 gebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna.

Lees ook

Danielle uit Nieuwleusen ontvangt 10.000 kaarten

NIEUWLEUSEN – Zo’n 10.000 kaarten zijn er binnengekomen voor de 59-jarige Danielle uit Nieuwleusen. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.