Onrust in Ommen over mogelijke komst van 75 tot 100 arbeidsmigranten

OMMEN – In groepsaccommodatie Het Laarhuus in Ommen, tegenover het treinstation, worden mogelijk 75 tot 100 arbeidsmigranten gevestigd. Onder buurtbewoners is onrust ontstaan; zij staan op z’n zachtst gezegd niet te springen om deze plannen. Een petitie met als doel de plannen tegen te houden, wordt binnenkort aangeboden bij de gemeente.

Het zou gaan om een groep arbeidsmigranten uit Oost-Europa, die vanaf deze zomer voor de duur van anderhalf tot twee jaar mogelijk gevestigd wordt in Het Laarhuus. De dependance van de Imminkhoeve staat al twee jaar te koop. “Als de gemeente hiervoor toestemming geeft, hebben omwonenden het nakijken”, schrijft de buurt in een petitie, opgesteld door Willem Bemboom. “We voorzien veel overlast de komende jaren rondom het station in Ommen.”

Een grote hoeveelheid jonge arbeidsmigranten op één plek vraagt volgens de omwonenden om moeilijkheden. “Denk aan geluidsoverlast, excessief alcoholgebruik en zwerfafval. Bovendien is bij aankomst met de trein en bus de aanblik van een groot aantal arbeidsmigranten geen uitnodiging voor de recreatiegemeente Ommen.”

De buurt probeert naar eigen zeggen al enkele weken in contact te komen met wethouder Leo Bongers, maar zonder resultaat. “Als we nu niets doen, gebeurt er ook niets en gaan de plannen gewoon door”, vreest Bemboom. De brief is verspreid in de buurt en de ondertekende petitie wordt binnenkort aangeboden bij het college van B&W in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.