Nieuwsgierig.…naar het kinderbrein?

DALFSEN – Op woensdag 5 juni is er een Mama Café in Dalfsen. Deze keer is het onderwerp; het kinderbrein. De aspecten die aan bod komen zijn: Hoe ontwikkelt het brein zich in de leeftijd van 0 tot 4 jaar? Waarom is het zo belangrijk om meer te weten over deze periode? Hoe komen verbindingen in het kinderbrein tot stand en hoe kun je deze verbindingen versterken? En welke rol heeft voeding en slapen op het kinderbrein?

Ouders/verzorgers hebben een grote impact op de ontwikkeling van het kinderbrein en als er bewustwording ontstaat, zal dit positieve gevolgen hebben voor het kind. Aan het einde van deze miniworkshop wordt het voor ouders/verzorgers inzichtelijk hoe kinderen ondersteund en begeleid kunnen worden in deze ontwikkelingen. Belangstellenden zijn van harte welkom bij het Mama Café. Ook vaders en andere verzorgers zijn van harte welkom!

Over het Mama Café Dalfsen

Het Mama Café is elke eerste woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. Het is laagdrempelig en vrij toegankelijk. Doelgroep zijn ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar. In het Mama Café Dalfsen is er de mogelijkheid om andere ouders te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en gezellig koffie te drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Regelmatig schuift een deskundige aan om wat meer te vertellen over de thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

Het Mama Café Dalfsen is een initiatief van verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok) en Kulturhus Trefkoele+ (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek).

Voor meer informatie over het Mama Café: www.facebook.com/Mama Café Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.