Home / / Negende editie Avondwandel4daagse Ommen

Negende editie Avondwandel4daagse Ommen

OMMEN – De voorbereidingen voor de negende editie van de avondwandel4daagse Ommen zijn in volle gang. Dit jaar wordt er gewandeld van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni. De voorinschrijving vindt plaats in de kantine van de ACO op 23 mei van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Natuurlijk is er ook mogelijkheid om dagelijks in te schrijven.

Ook deze keer wordt er vier dagen gewandeld, in en rondom Ommen. Al lopend prachtige routes door de gemeente, met tijd voor een goed gesprek met elkaar. De tochten in het buitengebied gaan grotendeels door het bosrijke gebied van Ommen-noord, waar je verrast kan worden door een ree, eekhoorn of een konijn.

Het vertrekpunt is elke dag op sportpark Westbroek locatie ACO Atletiekterrein. De routeafstanden zijn ongeveer 3 km, 5 km en 10 km, waarbij de 3 km rolstoelvriendelijk is en ook wordt aanbevolen voor de jongsten onder ons. Vertrektijden van maandag tot en met woensdag is bij de 10 km vanaf 18.00 uur, 5 km 18.15 en de 3 km 18.30 uur. Donderdag, de laatste wandeldag, start de 10 km om 17.30 uur, de 5 km om 18.30 uur en de 3 km om 19.00 uur.

De laatste dag wordt zoals altijd afgesloten met een groots defilé, met muziek en verklede groepen en waarbij iedere weekwandelaar een medaille om zijn/haar nek heeft hangen. Vanaf 19.45 uur is iedereen welkom om onze wandelaars in te halen tijdens de laatste meters vanaf de rotonde Aldi via de Haarsweg naar het sportpark.

Aangekomen op het sportpark vindt de prijsuitreiking plaats van de leukste, gezelligste en de meest origineel verklede groep. Wie gaat dit jaar de strijd aan met de titelverdediger?

Opgeven
Wie wil deelnemen aan de gezelligste, gezondste en ook milieubewuste wandel4daagse kan zich dagelijks inschrijven tijdens het evenement. De deelnamekosten zijn 5 euro per week, deelnemers jonger dan 16 betalen 4 euro. Eén dag meelopen kost 2 euro.

Milieu en gezondheid staan hoog in het vaandel bij de wandel4daagse, dus heeft de organisatie samen met de sponsoren aandacht voor beweging en een gezonde snack. Natuurlijk wordt het afval samen opgeruimd.

Dit jaar wordt er ook voor CAMO gelopen, de actie die door de vriendenclub van Cato en Moos, twee Ommer kinderen die lijden aan de progressieve spierzieke SMA, is opgezet. Kijk voor meer informatie op www.wandel4daagseommen.nl.

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.