Home / / Nationale Molendag trekt ook in gemeente Dalfsen veel publiek

Nationale Molendag trekt ook in gemeente Dalfsen veel publiek

DALFSEN – Ook in de gemeente Dalfsen draaiden afgelopen weekend de molens volop. Landelijk waren er tijdens deze 47e Molendag ruim 950 molens open voor bezoek. Tijdens deze Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. Van pannenkoeken bakken tot en met vele kinderactiviteiten en met fietsroutes tot molenmarkten.

Rondom de Westermolen in Dalfsen werd een markt gehouden waar veel publiek op af kwam. Er was een zeer gevarieerd aanbod, zoals streekproducten van de Boerderijwinkel, curiosa, keramiek, kunst, sieraden, rieten voorwerpen enzovoorts. In het bijgebouw van de molen exposeerde Annelies Naber haar aquarellen.

In Hoonhorst was molen Fakkert opengesteld. Kinderen konden een speurtocht door de molen maken en ter plaatse werden pannenkoeken gebakken. Ook waren er weer prachtige perkplantjes en hangers met bloemen te koop.

Bij molen Massier in Nieuwleusen werd de Molendag gecombineerd met het tienjarig jubileum. De molen werd in 2009 na een grondige restauratie in mei heropend. Er was een grote markt met veel standjes waaronder een grote boekenmarkt waar men een grote tas kon vullen met boeken voor maar vijf euro. Ook presenteerden zich een aantal verenigingen. Er was muziek en er werd brood, oliebollen en pannenkoeken gebakken. De honderden bezoekers lieten het zich goed smaken.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.