Na tien zeges moet Vilsteren de eer laten aan BEW

VILSTEREN – In klasse 5A is de titel vergeven. Die ging naar Hoonhorst. Tot en met ronde 24 was Vilsteren ‘the best of the rest’. Slechts vier keer ging de formatie van Hendri Zwinselman onderuit. Twee keer was er een remise. De overige wedstrijden werden omgezet in winst. Knap. Heel knap! Top zelfs! Maar toch even terug naar die vier duels waarin Vilsteren aan de verkeerde kant van de score belandde. Daar zat een lelijke 6-2 uitglijer bij. In Vledder. Tegen BEW. Blauw en Wit kwam zondag naar de Molenesch. De thuisclub had al tien duels achtereen winnend afgesloten. Was BEW de elfde in rij?
Nee. De bezoekers gingen in de laatste minuut met de zege aan de haal. “Tja…, jammer”, verzuchtte trainer Hendri Zwinselman. “Ook sneu voor Stefan (Hendriks, de doelman, WL). Hij keepte prima, maar ging in de fout. Een rotmoment. Voor hem en voor ons. Een gelijkspel was wel het minste wat we verdienden.”
Vilsteren begon slecht aan het duel. “Ik had nog zo gewaarschuwd voor de lange bal en wat gebeurt er? Aftrap, lange bal op Bart de Bruin en 0-1 achter.” De thuisclub herpakt zich en komt halverwege het eerste bedrijf op gelijke hoogte als Niels Noordman raak knikt vanuit een corner van Jari Vlierman.
“De eerste helft was voor BEW. De tweede voor ons”, blikt Zwinselman terug. Wouter Mars krijgt meerdere kansen om zijn moyenne op te krikken, maar doelpunten blijven uit. Tot het fatale moment. “Niks aan te doen”, zucht Zwinselman. “Kan gebeuren. Liever nu dan in de nacompetitie.” In de strijd om volgend jaar een treetje hoger te voetballen moet de oefenmeester van v.v. Vilsteren het in ieder geval stellen zonder doelpuntenmachine Fedor Hendriks. “Die is wel een tijdje uit de running. Jammer, maar er staat een aardig elftal, dat best kan verrassen.”

Stand 5A: Hoonhorst 25-63, DVSV 25-58, Vilsteren 25-56, IJhorst 25-46, BEW 24-44, Kuinre 25-40, Old Forward 25-35 (59-58), Uffelte 25-35 (53-60), Giethoorn 25-33, Scheerwolde 25-29, Blankenham 25-24, Diever/Wapse 25-19, Wapserveen 25-10 (-3) en Willemsoord 25-6.

Niels Noordman knikt de gelijkmaker in de touwen.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.