Home / / Mantelzorgnetwerk Ommen van start

Mantelzorgnetwerk Ommen van start

OMMEN – De Ommer wethouder Jaspers Faijer gaf donderdag in de Carrousel in Ommen het officiële startsein voor het Mantelzorgnetwerk Ommen. Na een ontroerende voorstelling ‘De Mantelzorgmonologen’ onthulde hij het logo en de nieuwe website. Mantelzorgers kunnen vanaf nu op één centrale plek terecht om ondersteuning te vinden.

Het Mantelzorgnetwerk bestaat niet alleen uit een website maar is ook telefonisch bereikbaar. Het Mantelzorgnetwerk helpt mantelzorgers de weg te vinden naar mensen en organisaties die hun mantelzorgtaak kunnen verlichten. Zo kunnen mantelzorgers de zorg voor hun naaste beter volhouden.
De theatervoorstelling De Mantelzorgmonologen maakte op indringende wijze duidelijk hoe het dagelijkse leven van mantelzorgers eruitziet. De aanwezige mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en belangenbehartigers waren zichtbaar geroerd. Herkenbare dilemma’s voor iedereen.

Tijdens het gesprek met de zaal kwamen er mooie ideeën voor de toekomst naar voren. Iemand stelde voor om in elke woonkern in de gemeente Ommen een ambassadeur te hebben voor de Mantelzorg zodat Mantelzorg op de kaart komt in alle kernen, bij plaatselijk belang, kerken, sportverenigingen et cetera. Er was een dringende vraag naar minder papieren rompslomp bij aanvragen en registraties, dit ontlast de mantelzorger. Ook een snellere afhandeling van aanvragen en een betere samenwerking tussen partijen was een wens die naar boven kwam.

Hierin ligt een opdracht voor het Mantelzorgnetwerk. Zorgen dat mantelzorgers, vrijwilligers en professionals elkaar kunnen vinden. Vanuit het Mantelzorgnetwerk kunnen ze samenwerken aan betere en nieuwe oplossingen voor mantelzorgers. Mantelzorgers, organisaties en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om hierin mee te denken en te doen.

Na dit gesprek met de zaal onthulde de wethouder het logo en de website van dit Mantelzorgnetwerk. De gemeente ondersteunt van harte dit nieuwe netwerk en hoopt dat hierdoor mantelzorgers nog beter geholpen worden om hun taak vol te kunnen blijven houden.

Op 23 mei hopen de coördinator en de wethouder samen een mantelzorger te ontlasten door een middag te gaan zorgen voor een gezin waarvan vier kinderen autisme hebben. Vader en moeder hebben dan even tijd voor elkaar. Deze vorm van respijtzorg is erg belangrijk. Het aanspreekpunt van het Mantelzorgnetwerk Ommen is Jeannette Donken, email info@mantelzorgnetwerkommen.nl of telefonisch te bereiken via: 06 -19 45 02 56.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.