Lustrumeditie Festival op de Vecht

Drie dagen spektakel op en rond de Vecht in Ommen

OMMEN – De Vecht in Ommen vormt donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus weer het decor voor Festival op de Vecht. Het unieke festival beleeft dit jaar zijn vijfde editie en daarom wordt er flink uitgepakt! Bezoekers kunnen een gevarieerd programma tegemoet zien, met als prachtige hoogtepunten een swingende Eighties Night en een optreden van de momenteel zeer populaire Amerikaanse zangeres Michelle David & The Gospel Sessions.
Een drijvend podium op de Vecht, omgeven door sloepen en bootjes vol toeschouwers die genieten van de spetterende optredens. Op de oevers publiek dat losgaat op de muziek en op de Vechtbrug tal van nieuwsgierigen, die het bruisende spektakel gadeslaan. Als de duisternis is gevallen , branden overal kleine lichtjes en is de sfeer sprookjesachtig…

“Het festival op de Vecht is een unieke belevenis!” weten Joke van Davenhorst en Aline Hofstee van de organiserende stichting Festival op de Vecht uit eigen ervaring. Beiden zijn lyrisch over de voorgaande eerdere edities. “Muziek verbindt en dat voel je op dit festival! De muziek klinkt ook echt geweldig over het water!”
Naar de veelbelovende Eigthies Night kijken de twee erg uit: “Het wordt een feest der herkenning! Drie grote koren zingen bekende hits uit de jaren 80. Als organisatie willen wij heel graag de verbinding leggen met regionale en lokale talenten, dus hebben we voor deze avond koren uit het Vechtdal gevraagd: Vocalicious uit Ommen, S(w)ing Time uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug.

Eveneens een feest van herkenning is diezelfde avond het optreden van de top tribute band Queen Forever. “Alle bekende hitsongs van Queen zullen langskomen. Een absolute sensatie!” beloven Joke en Aline.

Vrijdag kinderdag en Ondernemersbijeenkomst

Vrijdag gaat het festival verder met een kinderprogramma. Overdag worden workshops gehouden voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die ’s avonds als echte musicalsterren mee mogen spelen in de door musicalcast van de Beerze Bulten uitgevoerde musical ‘Bultje en het Spookslot’. “Het is leuk om ook de jeugd bij het festival te betrekken! Ter promotie van de workshops en de musical gaan we ook de scholen langs. De kinderen zijn enthousiast! Ze studeren dansjes en liedjes in, maken zelf decorstukken enzovoorts.”

Het festival wil zoveel mogelijk organisaties, bedrijven en personen uit het Vechtdal bij het spektakel betrekken. Vanaf 15.30 uur wordt die vrijdagmiddag in Hotel De Zon dan ook een inspirerende Ondernemersbijeenkomst gehouden voor alle ondernemers uit het Vechtdal. Dit keer met gastspreker Arend Jan Boekestijn (historicus en voormalig politicus). De middag wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel op het festivalterrein. “Leuk, want zo krijgen de ondernemers ook iets van de voorbereiding van de musical mee” aldus de dames.

Zaterdag Watermarkt en Vecht Concert

Op zaterdag is er een gezellige Watermarkt voor jong en oud op en rond de oevers van de Vecht. In diverse kraampjes op de Vechtbrug is informatie te vinden over water en over alle facetten van de Vecht, er zijn foodtrucks en er worden speciale rondvaarten georganiseerd.

“Het grote klapstuk van de zaterdagavond is het Vecht Concert”, zo vertellen Aline en Joke. “Vorig jaar was het Vecht Concert prachtig, met duizend bezoekers zat alles vol!” In dit spektakelstuk maakt The Roaring Jazz Quartet haar opwachting met een tijdloos, herkenbaar pop- en jazzrepertoire, in combinatie met hedendaagse popliedjes in eigen jazz arrangementen.

Daarna is het podium voor de getalenteerde zangeres Julia van Bergen, winnares van het Junior Songfestival 2014 en bekend van The Voice of Holland. “Zij zal vooral de jongere generatie aanspreken.”

Genieten wordt het zeker ook van het optreden van Motel Westcoast. Deze band, met topvocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas en een vijfkoppige band (met onder andere Hubert Heeringa), speelt en zingt de meest populaire Amerikaanse Westcoast-nummers aller tijden. “Nummers van The Eagles, Beach Boys, Byrds en nog veel meer. Dat wordt dus meedeinen en meezingen!” voorzien Aline en Joke.

Sluitstuk van het concert is een daverend optreden van Michelle David & The Gospel Sessions. Samen met haar band zorgt Michelle voor een ongekend swingende muzikale uitsmijter vol gospel, rhythm & blues, funk en soul. “Een dijk van een zangeres, dat wordt absoluut een spektakelstuk! Zij traden op 5 mei jl. in aanwezigheid van de koning en koningin op tijdens het Concert op de Amstel en zijn graag geziene gasten op Pinkpop, Lowlands en andere grote festivals. Michelle was ooit achter grondzangeres van de grote Diana Ross” laten beide organisatoren enthousiast weten. Na afloop van het concert kunnen tijdens een gezellige afterparty in de festivaltent de voetjes van de vloer…

Vroegboek korting

Op het festival staan gerenommeerde artiesten, die uiteraard betaald moeten worden. Om die reden ziet de organisatie zich helaas genoodzaakt om entree te heffen, zo legt Aline uit. Maar ze heeft goed nieuws: “Iedereen die vóór 16 juni kaarten koopt, krijgt 10 procent korting! Leuk om iemand een kaart cadeau te geven! De prijzen variëren, het ligt het er maar aan hoe je het festival wilt meebeleven: vanaf de boot, vanaf het terras, vanaf de tribune of staand op het festivalterrein. Of als VIP. Bij deze kaarten is eten en drinken inbegrepen. Mocht je geen kaartje hebben: vanaf de brug kan je gratis meegenieten van het festival!”

Alle informatie over kaarten, arrangementen, prijzen enzovoorts is te vinden op www.festivalopdevecht.nl

Podium voor kerken

Ook dit jaar wordt het drijvende podium na afloop van het festival beschikbaar gesteld aan de kerken, zo vertellen Aline en Joke. “Dat is echt een mooie verbinding die het festival legt. De gezamenlijke dienst wordt die zondag vanaf het podium geleid. Vorige editie was dit een groot succes!”

Foto: Fotolavie Ineke

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.