Leerlingen daltonschool Hoogengraven op pad met boswachter Jos

OMMEN – De kinderen van daltonschool Hoogengraven hebben met de boswachter een leerzame dag in het bos beleefd. Onder een stralend voorjaarszonnetje gingen de leerlingen van de school in Stegeren op een even leerzame als spannende ontdekkingstocht. Pal naast de school liet boswachter Jos de kinderen het bos, en alles wat daarin leeft ontdekken, ervaren en beleven.

De Bosdag is bedoeld om kinderen in de frisse buitenlucht te laten leren en de natuur te beleven en onderzoeken. De dag is een aanvulling op de Buitenlesdagen en biedt scholen de mogelijkheid invulling te geven aan het feit dat een kind veel meer is dan een score op rekenen, lezen en taal. Staatbosbeheer biedt hierbij uitstekende mogelijkheden om de natuurbeleving bij kinderen te ontwikkelen en stimuleren.

Om een voorbeeld te geven, hoe maakt een vogel een nest? Hij heeft geen eens handen. De kinderen hebben het (na)gedaan. Of, hoe komen dieren aan hun dagelijkse eten en waar letten ze dan op? De kinderen hebben het gezien. Waarom roepen of fluiten vogels? Wat is het nut van bepaalde planten en beestjes? Samen met maatjes uit de onder- of bovenbouw hebben de leerlingen leuke opdrachten gedaan. Tijdens de lunchpauze werden de zintuigen extra geprikkeld door naar de stilte van het bos te luisteren en geluiden te herkennen. De Bosdag werd afgesloten met het maken van een groot natuurschilderij. Zie www.hoogengraven.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.